RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

Дали го лажете ликот во огледалото?
 
 
 

ПОПУЛАРНО ВО ПСИХАГОН

Слика
ИМЕТО КАЖУВА МНОГУ
Вторник, 28 Декември 2010
Слика
ТОП 5 СОВЕТИ ЗА ХАРИЗМА
Вторник, 15 Февруари 2011
Слика
ВАШЕТО ТЕЛО Е ВАША ПОРАКА
Понеделник, 19 Март 2012
Слика
ТОП 10 МЕНТАЛНИ ПОРЕМЕТУВАЊА
Сабота, 20 Ноември 2010
Слика
НЕРВЕН СЛОМ
Четврток, 12 Јануари 2012
Слика
МОМЧЕТО КОЕ РАСТЕШЕ КАКО ДЕВОЈЧЕ
Четврток, 05 Јануари 2012
Слика
ЉУБОВ И ПОТСВЕСТ
Понеделник, 25 Април 2011
Слика
СИТЕ СТРАНИ НА ЉУБОВТА
Вторник, 31 Јануари 2012
Слика
КАКВИ СЕ КРЕАТИВНИТЕ ЛУЃЕ?
Петок, 14 Октомври 2011
Слика
МУЗИКА И КАРАКТЕР
Петок, 21 Јануари 2011
Слика
7 КРЕАТИВНИ ТЕХНИКИ
Среда, 19 Јануари 2011
Слика
ЗНАМ ДЕКА МЕ ГЛЕДАШ
Среда, 04 Јануари 2012
Слика
ОЧИТЕ СЕ ОГЛЕДАЛО НА ДУШАТА
Четврток, 09 Декември 2010
Слика
КАКВА БОЈА Е БУКВАТА М?
Четврток, 28 Јули 2011
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
СПИЕЊЕ И МЕМОРИЈА
Вторник, 15 Февруари 2011
Слика
МРАВКИТЕ ВОДАТ
Четврток, 23 Декември 2010
Слика
НЕПРИЈАТНА ВИСТИНА ЗА СЕКСОТ
Петок, 18 Ноември 2011
Слика
ДОЛГ ПРСТЕЊАК - ЗГОДЕН ДЕЧКО
Петок, 26 Август 2011
Слика
МАРИХУАНАТА ГО МЕНУВА МОЗОКОТ
Вторник, 01 Ноември 2011
Слика
ТРЕТО ОКО
Вторник, 12 Април 2011
Слика
ХИЕНИТЕ НЕ СЕ СМЕАТ
Понеделник, 13 Декември 2010
Слика
ХРАНА ЗА ПОМНЕЊЕ
Среда, 07 Декември 2011
Слика
МЕЧТАЕЊЕ ПРОТИВ ПРОБЛЕМИ
Четврток, 25 Ноември 2010

„Се што не иритира кај другите може да не одведе кон подобро разбирање на себеси.“

Карл Густав ЈунгПОДРЖЕТЕ ГИ ВАШИТЕ ПРИЈАТЕЛИ PDF Печати Е-пошта
(2 гласови, просечно 5.00 од можни 5)
прочитано 4598 пати
Четврток, 22 Септември 2011 15:26

Кога им давате поддршка на луѓето во тешка ситуција, им давате до знаење дека сте тука за нив.

пријатели разговараат

Со тоа што им давате поддршка на луѓето кои се нашле во тешка ситуација, им покажувате дека сте тука за нив. Сите сакаме нашата околина да не' охрабрува, па затоа добро е да се зборува за работите што ве мачат. Да разговарате и да сфатите дека има луѓе кои се тука во секоја ситуација и сакаат да ве утешат.

Ефективни методи на емоционална поддршка

Кога тешите некого, мора да знаете дека треба да сте активен слушател и да се справите со фактите во целата ситуација. Притоа, ќе можете да истакнете дека лицето на кое му е потребна поддршка е силно, има добри квалитети и многу успеси во минатото. Со тоа што ќе ги потсетите колку вредат, им давате причина да се чувствуваат самоуверени и да се справат со тековниот проблем.

Поддршката покажува дека целосно ја разбирате маката на другото лице. Кога некој ризикува да ги сподели сопствените чувства, тие не сакаат истите да се отстранети и да добиваат бесчувствителни одговори. Со тоа што ќе им ги потврдите чувствата и ќе им дадете до знаење дека нивните чувства се потребни, можете да им помогнете да се опорават.

пријателки

Исто така, не зборувајте работи што не се вистинити, и не им ги кажувајте само работите што сакаат да ги слушнат само затоа што сакаат да ги слушнат. Тоа што го кажувате треба да е реално. Инаку, вашите реченици лицето ќе ги смета за невистинити.

Исто така, потсетете го лицето дека сте со него затоа што сакате да му дадете поддршка и да им помогнете да излезат од тешката ситуација. Ако тие се сомневаат во вашите намери и мотиви, можеби нема да сакаат да се отворат пред вас. Со тоа што ќе им објасните дека сакате да ги поддржете, ќе направите да се чувствуваат покомотно и побезбедно.

пријатели на вечера

Натамошна поддршка

Поддршката што ја давате на луѓето во тешка ситуација може да потрае. Најчесто, работата не завршува само со еден разговот. Разговорите можат да се случуваат преку неколку дена, недели или месеци. Треба да знаете дека поддршката треба да ја давате се' додека лицето не ги среди чувствата и фактите во целата ситуација. Вие им оставате психолошки простор и време за да се справат со ситуацијата и да развијат способност да ја прифатат таква каква што е. Тука исто така може да дојде до големо разочарување.

пријатели на кафе

На крај, посакајте му секое добро на лицето. Секогаш е добро да знаете дека луѓето околу вас се среќни. Лицето што ја бара вашата поддршка знае да го цени вашиот труд. Тие знаат дека вие се грижите за него. Тоа го гледаат во вашите очи и го чувствуваат во тонот на вашиот глас. Тоа што ќе го охрабрите да се справи со проблемите може да ги мотивира.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.