RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

Дали некогаш во животот сте имале парапсихолошко искуство?
 
 

ПОПУЛАРНО ВО ПСИХАГОН

Слика
ИМЕТО КАЖУВА МНОГУ
Вторник, 28 Декември 2010
Слика
ТОП 5 СОВЕТИ ЗА ХАРИЗМА
Вторник, 15 Февруари 2011
Слика
ВАШЕТО ТЕЛО Е ВАША ПОРАКА
Понеделник, 19 Март 2012
Слика
ТОП 10 МЕНТАЛНИ ПОРЕМЕТУВАЊА
Сабота, 20 Ноември 2010
Слика
НЕРВЕН СЛОМ
Четврток, 12 Јануари 2012
Слика
МОМЧЕТО КОЕ РАСТЕШЕ КАКО ДЕВОЈЧЕ
Четврток, 05 Јануари 2012
Слика
ЉУБОВ И ПОТСВЕСТ
Понеделник, 25 Април 2011
Слика
СИТЕ СТРАНИ НА ЉУБОВТА
Вторник, 31 Јануари 2012
Слика
КАКВИ СЕ КРЕАТИВНИТЕ ЛУЃЕ?
Петок, 14 Октомври 2011
Слика
МУЗИКА И КАРАКТЕР
Петок, 21 Јануари 2011
Слика
7 КРЕАТИВНИ ТЕХНИКИ
Среда, 19 Јануари 2011
Слика
ЗНАМ ДЕКА МЕ ГЛЕДАШ
Среда, 04 Јануари 2012
Слика
ОЧИТЕ СЕ ОГЛЕДАЛО НА ДУШАТА
Четврток, 09 Декември 2010
Слика
КАКВА БОЈА Е БУКВАТА М?
Четврток, 28 Јули 2011
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
БРАКОТ И СРЕЌАТА
Понеделник, 11 Јуни 2012
Слика
ВИСТИНА ИЛИ ПРЕТПОСТАВКА
Понеделник, 14 Март 2011
Слика
ПОДОБРО НИШТО ОТКОЛКУ НЕШТО
Понеделник, 21 Март 2011
Слика
ХИЕНИТЕ НЕ СЕ СМЕАТ
Понеделник, 13 Декември 2010
Слика
ХИПЕРСОМНИЈА
Вторник, 20 Декември 2011
Слика
МЕЧТАЕЊЕ ПРОТИВ ПРОБЛЕМИ
Четврток, 25 Ноември 2010
Слика
КАКО ТИ БЕШЕ ИМЕТО!?
Среда, 05 Септември 2012
Слика
КОЛКУ СЕ САМОСТОЈНИ ТИНЕЈЏЕРИТЕ?
Четврток, 22 Септември 2011

Единствените нормални луѓе се оние кои што не сте ги запознале добро.

Алфред АдлерЖЕНИ И ТАЈНИ PDF Печати Е-пошта
(0 гласови, просечно 0 од можни 5)
прочитано 3378 пати
Среда, 12 Јануари 2011 00:16

Ако и доверите тајна на некоја жена, бидете сигурни дека истата набрзо ќе стане јавна.

тајна

Во студијата во која учествуваа 3000 жени на возраст до 18 до 65 години секоја четврта признала дека не знае да зачува тајна, независно од тоа колку информацијата била доверлива или приватна.

Иако 83% веруваат дека се доверливи личности , а секоја трета тврди дека не би ја изневерила довербата, во праксата работите не функционираат баш така. Кому му се  дoверуваат жените? Студијата докажува дека за тајните први дознаваат дечкото или сопругот, потоа мајката или најдобриот пријател.

издавање тајна


Од нив 45% кажале дека повеќе не можеле да кријат бидејќи не сакале да имаат грижа на совеста, но со самото издавање на тајната тие веќе имале грижа на совеста. Најголем дел од жените сметаат дека главната причина за откривање на тајната е конзумацијата на алкохол.

Научникот Мајкл Кокс кажал дека не е изненадување што жените не чуваат тајна туку брзината со која тие информации рапидно се шират. Имено, женскиот рекорд за чување на тајна не надминува 47 часа.

жена кажува тајна на маж

Жените просечно обично дознаваат трачеви поврзани со секс, разни афери или познати личности - и сите овие информации се пренесуваат со голема брзина преку т.н. "женски канали".

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.