RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 

ПОПУЛАРНО ВО ПСИХАГОН

Слика
ИМЕТО КАЖУВА МНОГУ
Вторник, 28 Декември 2010
Слика
ТОП 5 СОВЕТИ ЗА ХАРИЗМА
Вторник, 15 Февруари 2011
Слика
ВАШЕТО ТЕЛО Е ВАША ПОРАКА
Понеделник, 19 Март 2012
Слика
ТОП 10 МЕНТАЛНИ ПОРЕМЕТУВАЊА
Сабота, 20 Ноември 2010
Слика
НЕРВЕН СЛОМ
Четврток, 12 Јануари 2012
Слика
МОМЧЕТО КОЕ РАСТЕШЕ КАКО ДЕВОЈЧЕ
Четврток, 05 Јануари 2012
Слика
ЉУБОВ И ПОТСВЕСТ
Понеделник, 25 Април 2011
Слика
СИТЕ СТРАНИ НА ЉУБОВТА
Вторник, 31 Јануари 2012
Слика
КАКВИ СЕ КРЕАТИВНИТЕ ЛУЃЕ?
Петок, 14 Октомври 2011
Слика
МУЗИКА И КАРАКТЕР
Петок, 21 Јануари 2011
Слика
7 КРЕАТИВНИ ТЕХНИКИ
Среда, 19 Јануари 2011
Слика
ЗНАМ ДЕКА МЕ ГЛЕДАШ
Среда, 04 Јануари 2012
Слика
ОЧИТЕ СЕ ОГЛЕДАЛО НА ДУШАТА
Четврток, 09 Декември 2010
Слика
КАКВА БОЈА Е БУКВАТА М?
Четврток, 28 Јули 2011
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
ТИН ФЕЈСБУК ДЕПРЕСИЈА
Вторник, 19 Април 2011
Слика
ВИСТИНАТА ВО СОНОВИТЕ
Вторник, 12 Јули 2011
Слика
МАЖИТЕ И НИВНАТА ОПСЕСИЈА - ГЕЏЕТИ
Понеделник, 14 Ноември 2011
Слика
СУПЕР МЕМОРИЈА - БЛАГОСЛОВ ИЛИ НЕ?
Понеделник, 08 Ноември 2010
Слика
10 ПРАВИЛА ЗА СРЕЌНА ВРСКА
Петок, 14 Јануари 2011
Слика
ПСИХОЛОГИЈА НА СОНОТ
Понеделник, 18 Април 2011
Слика
ВАШЕТО СЕДИШТЕ И ВИЕ
Петок, 28 Јануари 2011
Слика
НАМИРИСАЈТЕ ГО СТРАВОТ
Сабота, 11 Декември 2010

Луѓето се многу поморални отколку што си мислат и далеку понеморални отколку што можат да си замислат.

Зигмунд Фројд


Сваштарник


5 ПРИДОБИВКИ НА СЕНЗИТИВНИТЕ ЛИЦА PDF Печати Е-пошта
(1 глас, просечно 3.00 од можни 5)
прочитано 7015 пати
Среда, 19 Октомври 2011 00:00

Пет интензивирани способности на сензитивните лица...

одличен изглед

1. Чувство за детал

Една од најдобрите дарби на овие луѓе е големата свесност за деталите кои ги нуди животот. Суптилните промени на боите во облекувањето, промената на состојките во готвењето, звукот на музиката или слушањето на сообраќајот додека се во разговор. Се' ова можат да го слушнат, видат, почувствуваат.

Се разбира, ова не значи дека останатите не ги чувствуваат овие работи. Едноставно, некои чувствуваат со поголем интензитет.

Пред многу години, бев на тест за разликување на боите како човек кој работи со фотографија и печати слики во боја. Менаџерот ми рече дека сум бил добар, и правам солидна разлика меѓу нијансите, што е многу добро.

одлука

2. Нијанси во значењето

Овие луѓе имаат големо чувство за различните значења. Затоа, знаат да бидат попретпазливи кога носат одлуки, и подобро ги анализираат можностите и резултатите од една одлука.

на доктор

3. Емоционална свесност

Исто така, ваквите луѓе се повеќе свесни за сопствената емоционална состојба, и притоа имаат подлабок пристап кога станува збор за креативни одлуки како што се пишувањето, музиката, актерството.

Полесно регистрираат болка, незадоволство и физичко искуство, и затоа можат навремено да се погрижат за сопственото здравје.

креативност

4. Креативност

Психологот Илејн Арон, авторка на книгата Сензитивна личност, вели дека околу 20% од луѓето се многу чувствителни, а 70% од нив се интровертни, со што се подобрува креативноста.

прегратка

5. Посилно сочувство

Висока свесност за емоциите на другите луѓе е голема дарба за чувствителните луѓе кои работат како наставници, менаџери, терапевти.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.