RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

Дали некогаш во животот сте имале парапсихолошко искуство?
 
 

ПОПУЛАРНО ВО ПСИХАГОН

Слика
ИМЕТО КАЖУВА МНОГУ
Вторник, 28 Декември 2010
Слика
ТОП 5 СОВЕТИ ЗА ХАРИЗМА
Вторник, 15 Февруари 2011
Слика
ВАШЕТО ТЕЛО Е ВАША ПОРАКА
Понеделник, 19 Март 2012
Слика
ТОП 10 МЕНТАЛНИ ПОРЕМЕТУВАЊА
Сабота, 20 Ноември 2010
Слика
НЕРВЕН СЛОМ
Четврток, 12 Јануари 2012
Слика
МОМЧЕТО КОЕ РАСТЕШЕ КАКО ДЕВОЈЧЕ
Четврток, 05 Јануари 2012
Слика
ЉУБОВ И ПОТСВЕСТ
Понеделник, 25 Април 2011
Слика
СИТЕ СТРАНИ НА ЉУБОВТА
Вторник, 31 Јануари 2012
Слика
КАКВИ СЕ КРЕАТИВНИТЕ ЛУЃЕ?
Петок, 14 Октомври 2011
Слика
МУЗИКА И КАРАКТЕР
Петок, 21 Јануари 2011
Слика
7 КРЕАТИВНИ ТЕХНИКИ
Среда, 19 Јануари 2011
Слика
ЗНАМ ДЕКА МЕ ГЛЕДАШ
Среда, 04 Јануари 2012
Слика
ОЧИТЕ СЕ ОГЛЕДАЛО НА ДУШАТА
Четврток, 09 Декември 2010
Слика
КАКВА БОЈА Е БУКВАТА М?
Четврток, 28 Јули 2011
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
МАШКИ ИЛИ ЖЕНСКИ СТРЕС?
Среда, 10 Ноември 2010
Слика
ХИСТЕРИЧНА ДЕПРЕСИЈА
Понеделник, 23 Јануари 2012
Слика
КАКО ДА ЗНАЕТЕ АКО НЕКОЈ ЛАЖЕ
Понеделник, 30 Април 2012
Слика
ТЕРАПИЈА СО ГОСПОД
Понеделник, 11 Април 2011
Слика
ВЕ МОЛИМЕ ЗА ВИНИМАНИЕ!!!
Недела, 11 Септември 2011
Слика
СТРАДАТЕ ЛИ ОД СЕКСОМНИЈА?
Понеделник, 28 Февруари 2011
Слика
„ЗАРАЗНО“ ПРОЅЕВАЊЕ
Четврток, 22 Декември 2011

„Се што не иритира кај другите може да не одведе кон подобро разбирање на себеси.“

Карл Густав Јунг


Сваштарник


ПСИХОЛОГИЈА НА СОНОТ PDF Печати Е-пошта
(1 глас, просечно 4.00 од можни 5)
прочитано 5445 пати
Понеделник, 18 Април 2011 13:55

Сите слики од соништата имаат значење, исто како и зборовите. Научете како да ги толкувате истите.

сон

Нашата инстинктивна животинска страна сака да го контролира нашето однесување, додека пак нашиот умен несвесен ум што ја регулира функцијата на нашиот систем за сон се обидува да го зачува човечкиот и сензитивниот дел од нашата совест, за секогаш да сме интелегентни и сензитивни, а не да се однесуваме насилно како животните и да не размислуваме за последиците.

Затоа и самиот систем за сон е организиран врз база на нашите чувства и емоции. Несвесната психологија не води преку коригирањето на нашите грешки и ни покажува како да преминеме преку сите трауми и да се соочиме со сите опасности кои ни стојат на патот.

Системот за сон функционира како шофер – ги селектира вистинските информации кои зависат од нашите потреби со цел да ние секогаш имаме помош при борбата со нашата дива страна и со суровиот свет во кој живееме кој не става во опасни ситуации.

Ако ни треба баш ваква помош, понекогаш ни праќа пораки со знаци кои би ни помогнале да разрешиме некоја мистерија или да го најдеме решението за некој тежок проблем.

жена сонува

Информацијата што ја добиваме од соништата не е површна како оние информации што ги добиваме преку читање весници, затоа што пробудува одредени предели од мозокот на кои им треба развивање и функционирање во атрофирана состојба. Тие припаѓаат на анти-свеста, нашата дива свест, која не преминала низ процесот на свесност како нашиот човечки дел. Токму затоа и го занемаруваме неговото постоење, иако таму се кријат нашите капацитети и таленти.

Преку несвесна психотерапија и пораките од соништата се учиме како да обрнуваме внимание на сите компоненти на надворешната реалност, а не само на оние што ги преферираме,и со тоа даваме шанса за еволуција на атрофираните предели од нашата психа, кои никогаш нема да стигнат до површината на свесноста затоа што нашата свест ги занемарила.

сонување

Психологијата на сонот ја зголемува нашата свесност и го елиминира лошото влијание на нашата насилна животинска страна, додека пак нашиот систем за сон ги селектира кодовите што ќе ги пренесат потребните информации во вид на низа од слики и сцени.

Сега кога знаеме како несвесниот ум го употребува системот за сон, и кога ги знаеме основите на психологијата за сонот, целосно може да се развиеме без да бидеме спречени од нашата животинска природа која одбива да ги напушти особините на диво однесување.

животинска природа

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.