RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
ЦЕНАТА НА ИСКРЕНАТА НАСМЕВКА
Среда, 21 Септември 2011
Слика
ЖЕНИТЕ И НИВНИТЕ СОПЕРНИЧКИ
Среда, 30 Ноември 2011
Слика
РАБОТНИ МЕСТА ЗА ИНТРОВЕРТНИТЕ
Среда, 12 Октомври 2011
Слика
ЛУЃЕ, ЕМОЦИИ И КОМПЈУТЕРИ
Понеделник, 25 Април 2011
Слика
НЕСОНИЦАТА Е НАСЛЕДНА
Понеделник, 06 Декември 2010
Слика
ПСИХО МОЗОК
Среда, 19 Јануари 2011
Слика
СЕНКАТА
Среда, 06 Февруари 2013
Слика
6 НАЈТЕШКИ ТИПОВИ ЛУЃЕ
Среда, 15 Декември 2010

Никогаш не сме толку беспомошни како кога сме заљубени.

Зигмунд ФројдТЕЛЕПАТИЈА PDF Печати Е-пошта
(2 гласови, просечно 5.00 од можни 5)
прочитано 13691 пати
Понеделник, 01 Август 2011 17:48

Телепатијата се дефинира како комуникација на мисли, чувства или знаење од една на друга личност без да се користат осетите за слух, вид, мирис, вкус или допир.

човек со моќ за телепатија

Понекогаш е познато како читање на мислите, пренос на мисли, или “светиот грал” на психичките моќи. Тие велат дека способноста за телепатија е вродена во секое човечко суштество. Ние сите го поседуваме неопходниот апарат за тоа. Но прашањето е ова - како да се користи телепатијата?
Телепатијата се смета за висока форма на екстрасензорна перцепција, која е свест за нешто без да се користат познатите осети. Затоа, свесноста е еден од најважните психички способности кои треба првенствено да се развијат. Моментот кога учите да ја развиете вашата психичка свесност, ќе бидете способни да ги забележите телепатските сигнали кои ги испраќате или кои другите ви ги испраќаат вас.

стимулација на мозок
Човечката телепатија од многумина се смета за неверојатно искуство. Но, се разбира, мудро е да се запомни дека се што се користи на погрешен начин може да доведе до негативни, па дури и штетни последици. После се, законите не може да се злоупотребат без казна, нели? Затоа, тука важно е да се одржи позитивен, алтруистички и грижлив став и телепатијата да се користи само за добри цели.

астрална проекција
Телепатијата може да и дозволи на личноста да прави навидум невозможни работи со леснотија. Слично е на хипноза или раководена сликовница, во тоа што му ја овозможува на личноста способноста да го промени светот на начин на кој го сака тоа. Исто така, може да се искористи за самолекување или лекување на другите, за подигање на животната состојба или статусот на одредена личност и да се подобрат психичките способности на индивидуата. Ова се темели на фактите дека телепатија се опишува како нормална и здрава транс состојба на умот и дека во состојба на транс, личност обично е способна подобро да проучува и поефективно да се сеќава на информациите.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.