RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 

ПОПУЛАРНО ВО БИОПСИХА

Слика
ОПЛОДУВАЧКИ ПРОГЕСТЕРОН
Петок, 25 Март 2011
Слика
СИНДРОМ НА СКРШЕНО СРЦЕ
Четврток, 01 Декември 2011
Слика
ВЕЖБАЊЕ ПРОТИВ НЕРВОЗА
Петок, 08 Април 2011
Слика
ВАЛКАНИ И НЕМОРАЛНИ МИСЛИ
Петок, 02 Декември 2011
Слика
ТЕТА МОЗОЧНИ БРАНОВИ
Среда, 14 Декември 2011
Слика
ПОВРЗЕТЕ СЕ СО ВАШАТА МАЧКА
Четврток, 23 Декември 2010
Слика
ТЕРАПИЈА СО МИЛЕНИЧИЊА
Вторник, 13 Септември 2011
Слика
СЕ ЗА КУЧИЊАТА
Понеделник, 29 Ноември 2010
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Несреќата најдобро се дефинира како разлика помеѓу нашите таленти и нашите очекувања.

Едвард де Боно10 МЕТОДИ НА КОНТРОЛА НА УМОТ PDF Печати Е-пошта
(1 глас, просечно 5.00 од можни 5)
прочитано 7516 пати
Понеделник, 07 Февруари 2011 20:11

Колку повеќе некој ја истражува мозочната контрола, толку повеќе ќе доаѓа до заклучок дека постојат координирани тенденции кои имаат за цел да ја претворат човечката раса во автомати.

контрола на умот

Од почетокот на човековата историја, контролата на умот беше привилегија на оние кои го проучуваа човековото однесување со цел да потчинат голем дел од популацијата на волјата на мала “елитна” група.

Денес сме во ризична фаза каде контролата на умот има физичка и научна димензија која се заканува да прерасне во постојана состојба доколку не станеме свесни за алатките кои му се ставени на располагање на технократското диктаторство кое се одвива низ целиот свет.

Совремната контрола на умот е и технолошка и психолошка. Тестовите покажуваат дека со едноставно изложување на медотите на контрола на умот, ефектите може да бидат редуцирани или елиминирани, барем кога се работи за рекламен и пропаганден програм. Потешки за мерење се физичките упади, кои воено-индустрискиот комплекс продолжува да ги развива и подобрува.

Еве ги десетте најпознати методи за контрола на умот:

 

наноботови

10. Наноботови

Наноботите доаѓаат директно од научнофантастичните хорори. Која им е целта? Човечкиот мозок, секако! Директната мозочна модификација веќе е позната како “невроинженерство”. Еден озвучен материјал од почетокот на 2009 година истакнува дека директната манипулација на мозокот преку оптички влакна е малку неуредна, но кога еднаш ќе се инсталира “може да го направи некого среќен само со притискање на копче.” Наноботовите целиот овој процес го доведуваат до автоматизирано ниво, обновувајќи го мозокот, молекула по молекула. Исто така, овие мини дроиди може да се саморазмножуваат, што не принудува да се да се запрашаме како духот ќе го вратиме повторно во лмбата, откако веќе еднаш ќе се ослободи. Очекувана дата на експанзија? Почетокот на 2020-тите.

Научниците веќе се ангажираат да го раководат и предвидат човековото однесување, со што диктаторската елита ќе може да ги контролира масите и да се заштити од може да ги контролираат масите и да се заштита себеси од последиците од будното и слободно човештво. Само ако  ги пресретнеме нивните обиди да не заспијат имаме можност да ја зачуваме нашата слободна воља.

 

компјутер

9. Телевизија, компјутери и брзина на треперење

Доволно лошо е сознанието дека тоа што е “програмирано” на вашиот телевизор (преку далечинско управување) е проектирано; сето тоа буквално ве наведува да заспиете, што далечинскиот го прави психо-социјално оружје. Тестовите за стапката на треперења покажуваат дека алфа брановите во мозокот се променети, создавајќи вид на хипноза која делува така што  светлата емитуваат кодирани Интернет податоци со “побрзо треперење  од тоа што очите можат да го забележат.”

Стапката на треперења на комјутерот е помала, но низ видео игрите, социјалните мрежи и основната структура која го преполнува мозокот со информации, брзиот напредок на современата комуникација доведува до АДХД состојба (хиперактивно пореметување поради недостиг на внимание). Истражувањето на видео игрите откри дека продолженото играње може да резултира со понизок проток на крвта во мозокот, намалувајќи ја емоционалната контрола. Понатаму, игрите на имитирање како воени или полициски сценарија служат за десентизација на врската со реалноста.

 

Божји шлем

8. Електромагнетен спектар

Електромагнетните импулси целосно не обиколуваат, создадени од современите направи за кои се докажа дека имаат директно влијание на функцјата на мозокот. Во премолченото признание за тоа што е возможно, еден истражувач работеше со “Божји шлем” за да индуцира визии преку менување на електромагнетното поле на мозокот. Современите импулси постојано ни го испираат мозокот со потенцијално мисловно-менувачки бранови. Исто така, на контролорите им се достапни и предавателите на мобилните телефони за подиректна интервенција врз човековиот ум.

 

војска

7. Воено тестирање

Војската има долго минато на тестирање за мозочна контрола. Воениот ум веројатно е најпокорен, бидејќи оние кои бараат кариера во војската генерално функционираат според  принципите за хиерархија, контрола и потребата за неоспорна послушност во мисија. За зголемената бројка на воен персонал кој ја преиспитува својата индоктринација, недамнешна статија ги истакна плановите на ДАРПА за шлемови за транскранијална контрола на умот, кои ќе ги задржат фокусирани.

 

лекови

6. Лекови

Тоа може да биде супстанца која создава зависност, но мисијата на контролирачите е да бидете сигурни дека се се навлекле на нешто. Голем удел во контролата игра психијатријата, чија цел е да ги дефинира луѓето преку нивните пореметувања, кои се спротивставуваат на нивниот човечки потенцијал. Тоа беше навестено во книгите како “Храбар нов свет.”

Денес, медицинската тиранија ги казнува сите кои се "непослушни" и имаат некој вид на пореметување (а тоа е најлесно да се докаже) – особено оние кои го оспоруваат авторитетот на елитата. Употребата на лекови за смирување во војската доведе до рекорден број на самоубиства. Поразително делува податокот дека над 25% од американските деца се на лекови за смирување!

(Продолжува...)

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  

Коментари  

 
0 #1 profoundmilanatgm 26-01-2012 20:19
Полезни совети за времето во кое се наоѓаме и неодминливи ситуации чиј исход се базира на вечно оспоруваниот човечки капацитет кој ги диригира општествените ролји кои водат до подржување и продолжување на мисијата за самоуништување пред се духовно (телесното е веќе зафатено) во неповрат што би резултирало со зомбификација и неможност за подлабока пентрација на реалноста (онаа објективната)и враќање на достоинстевено и автентично биствување...
Цитирај
 
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.