RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
СЕЛЕКТИВНА ПЕРЦЕПЦИЈА
Понеделник, 28 Март 2011
Слика
РАСТРОЕНА ИСХРАНА
Среда, 12 Јануари 2011
Слика
ЗОШТО НАВРЕДУВАТЕ?
Четврток, 10 Март 2011
Слика
БРАКОТ И ПРОСТУВАЊЕТО
Среда, 30 Март 2011
Слика
ЖЕНАТА Е ГЛАВНА ВО ДОМОТ
Четврток, 17 Март 2011
Слика
ВИРУСИ ЗА КОНТРОЛА НА МОЗОКОТ
Вторник, 20 Декември 2011
Слика
НАСИЛСТВО ВО ВРСКАТА
Четврток, 28 Април 2011
Слика
ПОДДРШКАТА Е КЛУЧНА
Четврток, 21 Април 2011
Слика
ИСТИ ГЕНИ, РАЗЛИЧНИ КАРАКТЕРИ
Четврток, 10 Март 2011

Луѓето се многу поморални отколку што си мислат и далеку понеморални отколку што можат да си замислат.

Зигмунд Фројд


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови чекори

Вкупно 37 најдени.

Страница 1 од 2
... да оствариме конструктивен разговор со другиот? Кои се чекорите што може да ги направиме кон тоа да бидеме подобри комуникатори? Проблемите при комуникацијата не се толку лесни за премостување. Нивната ...
2. СЕКСУАЛНА АНОРЕКСИЈА
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... чекори за да спречат сексуална интеракција од било кој тип со другите. Ова нарушување е познато уште и како Хипоактивно Растројство на Сексуалната Желба. Го карактеризира губење на „апетитот" за интимна ...
3. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... ве вразуми и одврати од правење погрешни чекори или трошење многу пари на глупости.   Стекнатото однесување, привлечноста и хало ефектот Сите знаеме дека првиот впечаток е битен. Но, колку навистина ...
... вежба. Обидете се да ги испуштите емоционалните отрови од вас и да си ги прочистите емоциите со овој процес составен од седум чекори: Идентификувајте ја емоцијата – кога и да се наоѓате во емоционални ...
5. 5 ПРИЧИНИ ЗА НЕУСПЕХ
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... чекори кои ви изгледаат ризично за да ја остварите својата цел. На пример, нема да се јавите на некое важно место, затоа што ви е страв дека ќе бидете одбиени. Или пак, нема да дадете отказ од работата ...
... магичниот круг кој ја стимулира таквата состојба и да се преземат потребните чекори тој да се промени.   За да ја смените својата улога во таа „игра“ на зближувач и оддалечувач, или барем да го ...
... некоја релација, постојат чекори кои една индивидуа може да ги преземе во било која од овие ситуации за да си го среди спиењето. Најпрвин, на секого му треба здрав начин за справување со стресот во рамките ...
... нешто во врска со тоа. Се чувствувате немотивирани да ги направите неопходните чекори за социјална интеракција" , објасни Њукамер. На почетокот на студијата, Пулки-Робек и нејзините колеги го интервјуираа ...
Иако многумина го сметаат за најубавиот дел од годината, еуфоричниот период на новогодишните и божиќни празници кај некои луѓе знае да предизвика стрес, нервоза и депресија.   Еве како полесно ...
... Оваа енергија е потребна да се соочиме со нив и да ги надминеме, како и да креираме нови чекори како што разрешувањето на проблемите ни открива подобри стратегии кои ќе ги заменат оние кои не успеале да ...
11. 5 ЧЕКОРИ ДО ЦВРСТА ВРСКА
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
Имањето на здрави врски многу значи за секоја област во нашиот живот...Како до цврста врска? Доколку има нешто што психолошкото истражување и личното искуство ни го откриваат на секого, тоа е позитивното ...
За да ги избегнете потезите кои се често непромислени после раскинување, а животот ќе ви го направат само потежок и покомплициран, Робин Горман, љубовна советничка, ви предлага 30 начини како подобро да ...
Грицкањето на нокти е навика која најчесто ја применуваат децата, но и возрасните исто така знаат да уживаат во оваа лоша и штетна навика... Ако сакате да престанете, за почеток само помислете колку ...
14. 4 ЧЕКОРИ ДО БЛАГОДАРНОСТА
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
4 чекори до благодарноста во добри и лоши времиња... Во светот на благодарноста постои проблем. Лесно е да се биде благодарен кога сонцето сјае, кога соништата се остваруваат, кога изгледа како ...
Луѓето многу често не знаат да го дефинираат терминот самодоверба... Некои мислат дека има врска со тоа колку сме популарни меѓу пријателите. Други пак, сметаат дека убавото тело ќе им ја зголеми ...
... се ќе оди без проблеми кога не е така (и ретко кога е). Визуелизирањето на процесот на достигнување на целите помага да го фокусирате вниманието на чекорите кои треба да се превземат. Исто така помага ...
... здрави во староста? Кои чекори ќе ги превземете за да го постигнете тоа? • Задоволство - Како сакате да уживате? • Јавна служба - Дали сакате да го направите светот подобро место? Доколку е така, како? ...
... кога е неопходно да настапат, тоа го прават со тресење на рацете и глас кој што трепери. Но, со подготовка и упорност, ќе можете да го надминете Вашиот страв. Следните чекори би можеле да Ви помогнат: ...
19. ИЗВРШНИ ВЕШТИНИ
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... вештина. - кога си поставуваме неколку чекори за да стигнеме до целта, значи дека планираме и решаваме што е а што не е важно. Една личност што сака да ја намали тежината ја користи оваа вештина за ...
... опоравување. Советувачите мора да бидат реални и искрени со клиентите, за тие да можат да видат како би се промениле и да почнат да ги преземаат потребните чекори. Советувачите треба да се отворени кон ...
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.