RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
6 ПРАВИЛА ЗА ОДЛИЧЕН СЕКС
Четврток, 20 Јануари 2011
Слика
СПРАВЕТЕ СЕ СО ДРДОРКОВЦИ
Сабота, 22 Јануари 2011
Слика
СТОКХОЛМСКИ СИНДРОМ
Понеделник, 25 Април 2011
Слика
ПОТЕКЛО НА МОРАЛОТ
Петок, 17 Декември 2010
Слика
И МАЖИТЕ ЖРТВИ
Сабота, 07 Мај 2011
Слика
КАКО ДА СТАНЕТЕ ВОЕН ПСИХОЛОГ?
Среда, 26 Октомври 2011
Слика
ПОДОБРО НИШТО ОТКОЛКУ НЕШТО
Понеделник, 21 Март 2011

Никогаш не сме толку беспомошни како кога сме заљубени.

Зигмунд Фројд


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови типови

Вкупно 48 најдени.

Страница 1 од 3
1. ЛИЧНОСНИ ТИПОВИ А Б Ц Д
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
Постојат редица типологии на личност, некои научни некои ненаучни, еве една од поинтересните.   Општо гледано, сите поделби на типови на личности може да се нападнат и стават под знак прашалник, ...
2. ЕМОЦИОНАЛНИ ВАМПИРИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
...  Ги има повеќе типови како што се депресивецот, жртвата, критизерот, нарцисот, драмаџијата, дрдоркото, манипулаторот, контролорот, перфекционистот и редица други. Секој од нив си има свој начин со која ...
3. ТРОЕН МОЗОК
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... типови на архаични типови на однесување како што на пример се среќаваат кај змиите и гуштерите. Тој е ригиден, опсесивен, компулсивен, ритуалистички, параноиден и полн со „наследна меморија“. Може да ги ...
4. СЕНКАТА
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
Еден од „најегзотичните" архетипи во Јунговата психологија е Сенката. Аспектот на Сенката се однесува понекогаш и на целото несвесно, но обично се прифаќа дека таа е оној дел од егото кој тоа не сака да ...
... сообраќајните правила. Да претпоставиме дека по еден претставник на секој од овие типови се наоѓа во некој мал град каде нема многу сообраќај, вози автомобил, и наидува на запалено црвено светло на семафорот ...
6. БОРДЕРЛАЈН
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... околу кариерата, сексуалниот идентитет, вредностите и типовите на пријатели. Овие индивидуи може одеднаш да ја сменат улогата од некој кој имал потреба и барал помош до самоповикан осветник за некакви ...
... на добрите работи во животот.   Истражувачите откриле цела низа на слични вештини од кои се состои давањето грижа низ дијапазонот на различни типови на релации, кои се карактеристични и за мајките ...
... помеѓу етничките групи, типовите на личност, психопатолошките дијагнози или социодемографските категории. Но, личните искуства и емоции, честопати трауматски, влијаат врз сонот. Кошмарите поврзани со посттрауматскиот ...
... слика со претходно гладување. Тој обезбедува точна проценка на состојби како што се воспаленијата, срцеви болести, мозочни удари, астма, артритис, дијабетес и некои типови рак. Истражувачите проучувале ...
10. ВИДОВИ НА СОЦИЈАЛНО ВЛИЈАНИЕ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
Без оглед на тоа дали сме свесни, нашето однесување и навики се под влијание на другите индивидуи во општеството.   Начинот на кој влијаат може да го проучуваме преку различните типови на социјално ...
... за генерална интелигенција, која беше многу доминантна порано, ја застапува идејата за повеќе типови интелигенција е многу влијателна. Во крајна линија, информацијата до која несакајќи дошле истражувачите ...
12. IQ И EQ ТИПОВИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... емоционална интелигенција, или обратно, наспроти стереотиповите, се релативно ретки. Исто така, постои одвај видлива врска меѓу интелектуалната (вон контекст на емоционалната интелигенција, само интелигенција) ...
... премногу само на една од овие перспективи, тоа станува штетно за вас и може да се приклоните кон многу деструктивни типови на однесување. Затоа најдобро е временските перспективи да ви се балансирани. ...
... Уште повеќе, општеството ни натура одредени модели на идеална љубов или типови на луѓе кои треба да бидат заедно. Од исклучителна важност е да научиме како да се браниме од овие очекувања. Кога веќе еднаш ...
... типови не сакаат длабоко, туку тие едноставно се чувствуваат непријатно да го покажат тоа. Честопати, тие се потпираат на нивниот партнер да иницира приказ на љубов. Понекогаш, дури и не уживаат да добиваат ...
Јунговите четири примарни архетипи ги опфаќаат главните фази при остварувањето успешен личен развој.   Секој од нас има некоја своја цел која сме си ја поставиле. Може да биде поголема, како ...
17. КАКО ДА ГИ НАДМИНЕТЕ ФОБИИТЕ?
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... како сексуално или физичко злоставување - Тенденција да се биде анксиозен - Користење на алкохол и други психотропни супстанци - Панично растројство Типови на фобии Постојат три типа на фобии: Социјална ...
... трошење на енергија. Овие исти енергетски полиња создаваат “електрицитет” кој ги уништува суптилните сигнали на ЕСП, правејќи го примањето потешко за рецептивните типови на пси. Но, што е со структурата ...
19. ВЕЖБАЊЕ ПРОТИВ АНКСИОЗНОСТ
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... влијае врз врските, го влошува животот, ја намалува способноста за работа и го влошува врските со другите луѓе. Сепак, постои лек. Клиничките истражувања покажуваат дека постојат барем два типови на терапија ...
... број на гени кои се вклучени во оваа сложена комбинација. Има ли нешто добро во зависноста? Некои од најголемите луѓе во историјата биле зависници – не само очигледните типови како Шарл Бодлер (кој ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.