RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

Дали некогаш во животот сте имале парапсихолошко искуство?
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
НЕ ВЕРУВАЈТЕ НА ГЛАДЕН МАЈМУН
Среда, 01 Декември 2010
Слика
ДРУШТВЕНА АМИГДАЛА
Вторник, 01 Март 2011
Слика
КАКО СЕ ЧУВСТВУВАТЕ???
Четврток, 15 Септември 2011
Слика
МОЗОКОТ РИТМИЧНО СОЗДАВА СПОМЕНИ
Понеделник, 10 Октомври 2011
Слика
НЕ МЕ ИГНОРИРАЈ!
Петок, 27 Јануари 2012
Слика
ЕМОЦИОНАЛНИ ВАМПИРИ
Петок, 12 Јули 2013
Слика
СИТЕ СМЕ МУТАНТИ?!
Вторник, 12 Јули 2011
Слика
ПРЕКРШЕНИ ВЕТУВАЊА
Понеделник, 20 Декември 2010

Единствените нормални луѓе се оние кои што не сте ги запознале добро.

Алфред Адлер


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови работа

Вкупно 50 најдени.

Страница 1 од 3
... неспособна за разумно расудување или некој со кој може разумно да се разговара. Уште полошо, таа е целосно несвесна дека ги поседува овие карактеристики. А да биде пак целата работа полоша и покомплицирана, ...
... заштеда во банка, но рака на срце и не сте премногу загрижени за таа работа. Вам ви причинувало задоволство да купувате разноразни производи и услуги и сте уживале во моментите кога сте го правеле тоа. ...
3. ЛИЧНОСНИ ТИПОВИ А Б Ц Д
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... и неповрзани со реалноста. Таква е и типологијата која ги дели луѓето на тип А, тип Б, тип Ц и тип Д на личност. Најчесто се употребува од психолози а и непсихолози кои работат во бизнис секторот но ...
... особено кај женскиот пол, можат да бидат показатели за скриена депресија. Такви се компусивното купување, работа, јадење и пиење алкохол, особено ако жената без да ги прави овие активности се чувствува ...
... може да биде многу опасна работа, плодна почва за манипулации. Кога сте испровоцирани на овој начин и сте во искушение да направите нешто многу глупаво, подзапрете се малку и помислете дали е вредно да ...
6. СЕКСУАЛНА АНОРЕКСИЈА
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... луѓе кои доживуваат екстремна неугодност ако тоа некој го забележи или им го каже. Комплиментите се закана. Сексуалните делови на телото се извор на голем срам. Сексуалната аверзија им влијае врз работата, ...
7. ЕМОЦИОНАЛНИ ВАМПИРИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... позитивна енергија и промена на вашето расположение, дефинитивно си имате работа со емоционален вампир. Ако таа личност ви го менува расположението од позитивно во негативно, не ви требаат некои посилни ...
8. ТРОЕН МОЗОК
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... што се дишењето, отчукувањето на срцето и е активен дури и во најдлабок сон.   Рептилскиот мозок е себичен и егоцентричен, емпатијата му е непозната работа како и трпението. Се што нема врска ...
... реченици од типот: „Навистина си се потрудил“, „Одлично си ја завршила работата“ и таа ја акцентира активноста на детето. Додека „пофалбите на личноста“, пак, се искажуваат со коментари од типот: „Многу ...
... седите на состанок од работа и се обидувате да го одбраните вашето мислење во врска со некој голем проект и наеднаш почнувате да се губите. Тонот на гласот ви се повишува, почнувате да убедувате некој ...
11. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... кажано дека истражувањето што ќе се спроведува ќе ја оценува работата на предавачот. Конкретно, им било речено дека истражувачите биле заинтересирани за тоа дали мислењето се менува во зависност од времето ...
... себе, или да се обидат да бидат „нормални“ или социјабилни, состојба која ги води кон преголема стимулација односно стрес. Бргу гледаат во длабочината на луѓето, па обично првата работа што мораат да ја ...
... жалење за се лошо што ќе им се случи или обвинување на другите за нивната несреќа. Пасивните агресивци имаат одбојност кон било каква дополнителна работа или одговорност повеќе од предвиденото, но ...
14. КОНТРОЛА НА ЕМОЦИИТЕ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... продуцираат здраво однесување.   Па така, кога нешто лошо ќе се случи, не е неопходно да реагираме на негативен начин. На пример ако сме ја загубиле работата, може да ги процениме околностите ...
15. ДИГИТАЛНА ТЕЛЕПАТИЈА
(СТАТИИ/САЈБЕРПСИХА)
... може да детектираат мозочни сигнали карактеристични за одредени ментални состојби, како што е препознавањето на познати слики. Тие сега работат на една апликација која ќе им овозможи со набљудување на ...
... Негувајте се себеси. Слушајте ја омилената музика, изедете вкусно јадење или направете ја било која друга работа од таков тип која ви причинува задоволство. Следењето на овие седум чекори е само еден ...
17. АВТОРИТАРНА ЛИЧНОСТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... - спротивставување кон се што е субјективно и имагинативно, одбивање да се бави со своите доживувања и психички живот. Човек не треба да мисли на сопствените проблеми и дилеми, тие се приватна работа на ...
... автомобили снимајќи ја работата на нивните мозоци преку методите на невровизуелизација. Во моментот пред да бидат запрашани да донесат одлука во однос на она што им се прикажувало, на испитаниците им ...
... поблиска комуникација. Но, имајте во предвид една друга работа, особено ако знаците кои ги добивате не се најкатегорични или најјасни, држете ја својата дистанца, затоа што придвижувањето преблиску пребрзо ...
... се биде емоционално осетлив не е лоша работа, туку напротив, тоа е дарба. Свеста и чистината на умот за тоа што се и кои се емоциите што ги чувствувате а кои се мислите ви помага да ја намалите болката ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.