RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

Дали некогаш во животот сте имале парапсихолошко искуство?
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
ЖЕНИТЕ И НИВНИТЕ СОПЕРНИЧКИ
Среда, 30 Ноември 2011
Слика
ШТО НЕ ПРАВИ НАЈСРЕЌНИ?
Понеделник, 28 Ноември 2011
Слика
ГЕНЕТСКА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЈА
Четврток, 18 Ноември 2010
Слика
СЕКСУАЛНА АНОРЕКСИЈА
Четврток, 08 Август 2013
Слика
ОТКРИЕН ГЕНОТ ЗА ЛУДОСТ
Четврток, 06 Јануари 2011
Слика
СКРИЕНА ИЛИ МАСКИРАНА ДЕПРЕСИЈА
Вторник, 03 Септември 2013
Слика
БОГАТИТЕ СЛЕПИ ЗА ЕМОЦИИ
Понеделник, 03 Јануари 2011
Слика
ОБРАТНА ПСИХОЛОГИЈА
Среда, 10 Август 2011
Слика
ПОИЗГОВОРЛИВИТЕ ИМИЊА КЛУЧ ЗА УСПЕХ
Четврток, 16 Февруари 2012

„Токму она што го знаеме е тоа што не спречува да научиме нешто“

Клод Бернард


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови против

Вкупно 47 најдени.

Страница 1 од 3
... овој феномен на проекција преку архетипите Анима и Анимус (психички слики со спротивен пол од надворешниот кои се наоѓаат во нашето несвесно) еден врз друг. Психата бара целовитост, а спојувањето на нашите ...
2. ОПШТ АДАПТАЦИОНЕН СИНДРОМ
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... веќе подолг период. Организмот полека ги губи една по една способностите да се бори против стресорот и да го намалува неговиот штетен ефект затоа што адаптивната енергија веќе е речиси потрошена. Фазата ...
... секогаш кога треба да купите нешто, особено ако сумата е позначителна. Ако сте пак од спротивната страна и спаѓате во трошаџиите, можеби дури сте и компулсивен купувач, веројатно имате став дека во животот ...
Со акупунктура или со психотерапија, како и да решите да и се спротивставите на депресијата, резултатот е приближно ист. Се смета дека приближно една петтина од луѓето проаѓаат низ период на клинички ...
5. ЛИЧНОСНИ ТИПОВИ А Б Ц Д
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... типот Б се сушта спротивност. Како кога ќе ставите на исто место иста количина материја и антиматерија. Тие си се антитези еден на друг, како што се различните спинови на електроните во атомот, едниот ...
... повеќе не вреди. Морате да мислите веќе и на себе.   Депривација Депривацијата е уште една од класите на емоционални манипулации со која луѓето се присилени да прават нешта против своја волја. ...
... од колегите и да го поправате неговиот став кон проблемот. Тој се спротивставува, а вие уште поупорно се трудите да ги убедите сите дека вие сте во право. Чувството што го имате е некако вон-телесно, а ...
8. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... јасни и неоспорни докази кои го тврдат спротивното. Истиот принцип го користат и политичарите во нивна корист за пред јавноста да остават впечаток на топла и пријателски настроена личност иако може и да ...
... луѓе, немаат проблем, туку напротив сакаат кога се самите со себеси. Тоа ги смирува, ги доведува во рамнотежа и тие се чувствуваат удобно во таква ситуација. Социјалните интеракции може да ги отклонат ...
... како „слатки“ и „добри“ па ретко ќе се спротивстават некому. Но, како што прогресира самиот процес, ваквата личност станува негативна, одбивна, лута и непријателски расположена.   Веројатно ви ...
Конвергентното и дивергентното размислување претставуваат два различни начини на гледање на светот.    Оној што мисли конвергентно гледа ограничен, предетерминиран број на опции. Спротивно ...
12. САДИЗАМ И МАЗОХИЗАМ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... болка и страдање на друга личност. Во медицинската класификација сместен е во групата парафилии. Потеклото на зборот е изведено според Французинот Маркиз Де Сад, плоден писател на садистички новели. Спротивниот ...
13. АВТОРИТАРНА ЛИЧНОСТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... - спротивставување кон се што е субјективно и имагинативно, одбивање да се бави со своите доживувања и психички живот. Човек не треба да мисли на сопствените проблеми и дилеми, тие се приватна работа на ...
14. ПСИХОНЕУРОИМУНОЛОГИЈА
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... на фактите.   Имено, Ејдер открил дека имуно-системот може да учи исто како и мозокот. Ова претставувало шок и било во директна спротивставеност со дотогашниот преовладувачки став во медицината, ...
15. СЕНКАТА
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... љубов, сенката ќе ја изрази нашата друга страна која може да излезе дури и на површина со сосема спротивно однесување.   Таа е себство кое се базира на емоциите, и за него имаме чувство како да ...
... „Се чувствувам скршено“. Ако верувате дека се чувствувате скршено, доказите кои го тврдат спротивното нема да го променат самиот исказ и вашите чувства ќе бидат замаскирани од мислата дека сте скршени. ...
... тип на личности може да ги следи правилата, но може и да не ги следи. Се зависи од судот што ќе го донесе за конкретното правило. Бунтовник – се бори против правилата, независно дали се внатрешни или ...
... гледате себеси и потсетувајте се какви се навистина вашите личносни особини. Обично не можете да му се спротивставите на контролерот директно, а и не треба, со оглед на фактот дека овие личности може да ...
19. 5 ЛОШИ НАВИКИ ВО КОМУНИКАЦИЈАТА
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... кои се против нашата волја, се блокираме самите себеси за да го сочуваме мирот и рационализираме дека тоа е во ред, се ставаме во позиција да акумулираме одбојност и гнев на подолг рок.   Потискањето ...
20. КОГА ЛАГИТЕ ЌЕ СТАНАТ ВИСТИНА
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... откриени“, изјави Ху. Според него ова е факт кој не оди многу во прилог на борбата против криминалот, со оглед на тоа што во реалноста, обично има поголем временски интервал помеѓу моментот во кој е направено ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.