RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
ЕМОТИВНИ РЕКЛАМИ ЗА СКЕПТИЦИ
Понеделник, 13 Декември 2010
Слика
СВЕСНИ БЕБИЊА
Понеделник, 18 Јули 2011
Слика
АХ, ТАА КОЦКА...
Понеделник, 22 Ноември 2010
Слика
ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ЗА СПЕРМА
Петок, 28 Јануари 2011
Слика
СОЦИЈАЛНА ВОЗНЕМИРЕНОСТ
Понеделник, 15 Август 2011
Слика
ПОДЕЛЕН МОЗОК
Понеделник, 19 Септември 2011
Слика
АТЕИСТИТЕ ИМААТ НАЈДОБАР СЕКС
Четврток, 01 Септември 2011

„ Незрелата љубов вели: 'Те сакам затоа што ми требаш';

Зрелата љубов вели: 'Ми требаш затоа што те сакам'. “

Ерих Фром


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови предизвикува

Вкупно 50 најдени.

Страница 1 од 3
...    Ни се тресат колениците, ни игра срцето, не облева топлина, пеперутките во стомакот ни предизвикуваат слатка мачнина, се чувствуваме како да сме се напиле некој магичен напиток или не погодила ...
2. ОПШТ АДАПТАЦИОНЕН СИНДРОМ
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... со оглед на тоа што нуди едно јасно биолошко објаснување за тоа како еден организам реагира и се адаптира на стресот. Стресот е состојба која ја предизвикува некаква промена во средината, а такви ги има ...
3. ЛИЧНОСНИ ТИПОВИ А Б Ц Д
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... ризици, тоа ги плаши. За да влезат во нешто попредизвикувачко тие и сто пати ќе ги проверат сите факти и ќе си ги свртат во главата сите можни ситуации, па ако не најдат ништо загрозувачко, ќе се решат ...
... игри“ на манипулација и предизвикување на чувство на вина. Тие внатрешно ја чувствуваат лутината и имаат потреба за агресивно однесување но ја кријат оваа агресивност под плаштот на едно пасивно однесување, ...
5. СЕКСУАЛНА АНОРЕКСИЈА
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... со цел да ги вклучиме и придружните емоционални состојби. Тие се честопати многу сложени и мултидимензионални, вознемирувачки за личноста погодена од ова нарушување, предизвикувајќи тешки внатрешни борби. ...
6. СИНХРОНИЦИТЕТ
(СТАТИИ/ПАРАПСИХА)
... предизвикува да потпаднеме под суеверни мисли и идеи и да си измислуваме натприродни причини онаму каде што ги нема. Уште повеќе, според овие статистичари рационалисти, повременото случување на необичните ...
... јасно ја покажало разликата помеѓу двата типа на пофалби, Гандерсон и колегите сметаат дека треба да се продолжи со истрагата за тоа дали „процесните пофалби“ или „пофалбите на личноста“ предизвикуваат ...
... и покрај се побројните докази, се сомневаат во клиничкото значење на емоциите. Причината за ова веројатно е во комплексноста на низата промени кои ги предизвикува една негативна емоција слабеејќи го ефектот ...
9. СЕНКАТА
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... да пронајдеме начин да се справуваме со нашата Сенка преку соништа или друг начин, таа станува симптом во нашиот надворешен свет.   Се додека не стане свесна, Сенката не предизвикува да создаваме ...
10. БОРДЕРЛАЈН
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... е гледиштето дека се работи за нарушување со биопсихосоцијална каузација, што упатува на мислење дека не постои единствен фактор кој е одговорен за предизвикувањето на бордерлајн нарушувањето, туку дека ...
... животот не е толку лош и сите треба да се насмеат. Инсистирајќи луѓето да го направат тоа, тој ја поминува границата на љубезност и предизвикува нелагодност и лутина кај некои од патниците. Мајката инсистира ...
... подетално да го утврдат ова, тимот на истражувачи ги анализирал симптомите на 380 учесници кои страдаат од ГАН и нивните реакции на ситуации кои предизвикуваат гнев. Меѓу одговорите, особено внимание им ...
... собрани во лабораториите на двата универзитети, откриле дека испитаниците, кои по пат на случајност биле одбрани за да гледаат видео кое предизвикува тага, пројавувале нестрпливост и миопија кои се манифестирале ...
... опасност во околината. Сигналите на гадење, од друга страна, ги предупредуваат другите да избегнуваат потенцијално штетни хемикалии и се асоцирани со сензорно одбивање, предизвикувајќи не да ги спуштиме ...
... во биолошки значајни патеки. Резултатите покажале дека ефектите ги предизвикуваат гени кои играат улога во различни невросигнални патеки кои се клучни процеси во невротрансмисијата и развојот на мозокот. ...
16. СТРЕСОТ И САМОДОВЕРБАТА
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... и знае како да се справува со стресот.   Ако сте во спротивниот табор, во кој се поголемиот број од луѓето, вие сигурно дури и со помислата дека ќе задоцните си предизвикувате стрес. Се разбира, ...
17. ВИДОВИ НА СОЦИЈАЛНО ВЛИЈАНИЕ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... од голема вредност. 7. Брзо наближувачки рок Оваа форма на убедување работи затоа што предизвикува чувство за итност. На производот или услугата им се дава вредност со тоа што на субјектот му се дава ...
... едниот од партнерите, да речеме таа, сака да поразговара со него за настанатата ситуација. Тој се повлекува со што предизвикува уште поголема анксиозност кај неа, па таа уште посилно инсистира на поблиска ...
... со повисоко ниво на тестостерон во крвта лажеле многу помалку отколку оние кои не добиле третман. Ова претставува изненадување ако се знае дека постои уверување за тестостеронот како предизвикувач на антисоцијално ...
... и личниот светоглед. Всушност, во самиот извештај, истражувачите наведуваат дека обидот да се расчисти погрешната информација честопати постигнал обратен ефект предизвикувајќи зацврстување на погрешното ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.