RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

Дали некогаш во животот сте имале парапсихолошко искуство?
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
КАКО ТИ БЕШЕ ИМЕТО!?
Среда, 05 Септември 2012
Слика
5 ЧЕКОРИ ДО ЦВРСТА ВРСКА
Петок, 16 Декември 2011
Слика
ШЕФОТ ШТЕТЕН ЗА БРАКОТ
Вторник, 10 Јануари 2012
Слика
МАЈКИТЕ НА БЛИЗНАЦИТЕ ЖИВЕАТ ПОДОЛГО
Понеделник, 12 Септември 2011
Слика
КАРАКТЕР, ШТО Е ТОА?
Среда, 23 Март 2011
Слика
МОЗОКОТ РИТМИЧНО СОЗДАВА СПОМЕНИ
Понеделник, 10 Октомври 2011

„Се што не иритира кај другите може да не одведе кон подобро разбирање на себеси.“

Карл Густав Јунг


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови прави

Вкупно 55 најдени.

Страница 1 од 3
... а многу интересно, и целокупниот односот кон несвесното. Карактерот на анимата на еден маж е по правило обликуван од неговата мајка. Ако тој смета дека неговата мајка имала негативно влијание врз него, ...
2. ОПШТ АДАПТАЦИОНЕН СИНДРОМ
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... и напредува и покрај невољите. Тоа се секако организмите кои имаат поголема општа отпорност но и флексибилност во изборот на одговори со кои би се справиле со стресот. Да се вратиме сега на Селие ...
... Колку повеќе се стимулира инсулата, толку помала е веројатноста дека ќе продолжите да го правите она што сте го правеле дотогаш. Кога се работи за пари, стимулацијата на инсулата може да ве спречи да ги ...
... на некоја блиска личност. Но, со таквите нешта може да се справиме без некој преголем проблем и ги сметаме како составен дел од животот. Клиничкиот тип на депресија, сепак, е нешто друго. Таа се однесува ...
5. ЛИЧНОСНИ ТИПОВИ А Б Ц Д
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... на вниманието и се друго е од второстепено значење. Ваквите индивидуи се одликуваат со своевиден магнетизам кој привлекува внимание кај секого и тоа без премногу напор. Ова ги прави посебни во однос на ...
...    Другите, „ни го прават истото“ и нам. Тоа води кон безброј расправии а многу често во врските и до хронични проблеми во комуникацијата меѓу партнерите. Не успеваме да чуеме и да не чујат. Не ...
... депресија, која може да биде и скриена од вас. Ако пак сте свесни за оваа своја состојба и не сакате другите да знаат за неа, тогаш сте ја направиле маскирана депресија, каде пред другите ја истакнувате ...
... врз импулсивни одлуки. Ако го почитувате овој совет тогаш би требало релативно лесно да се справите со нив, затоа што неретко нивните лаги се прилично провидни.   Злоупотреба на вашите емоции ...
9. СЕКСУАЛНА АНОРЕКСИЈА
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... сексуална анорексија всушност означува немање на сексуален апетит. Она што ја прави сексуална зависност е компулсивното избегнување на сексот од страна на овие личности и фактот што тоа доминира во нивниот ...
10. ЕМОЦИОНАЛНИ ВАМПИРИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... личност, тоа треба да ви биде јасно предупредување дека таа личност е емоционален вампир кој полека ви ја разградува суштината на вашето битие и во крајна линија има способност да направи целосен хаос ...
11. ТРОЕН МОЗОК
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... повторува истите однесувања повторно и повторно, без да научи од грешките што ги прави (нешто што се нарекува механички мозок). Овој мозок ги контролира мускулите, рамнотежата и автономните функции како ...
12. СИНХРОНИЦИТЕТ
(СТАТИИ/ПАРАПСИХА)
... ригидноста на статистичкото објаснување, но што правиме со другиов аспект? Дали навистина може да постои ваков хармонизирачки принцип? Или можеби скептиците се сепак во право кога ова го сметаат за празноверие ...
13. АРХЕТИПИТЕ НА ЈУНГ И ТАРОТОТ
(СТАТИИ/ПАРАПСИХА)
... слики“ кои носат во себе моќ да не фасцинираат. Притоа треба да правиме разлика меѓу самиот архетип и архетипската слика.   Преку примена на архетипите илустрирани на картите од Големата Аркана, ...
... што ги прави детето носи низа придобивки во однос на неговиот долгорочен развој и желбата да продолжи да се справува со тешките ситуации во иднина.“   Ваквата „пофалба на процесот“ се состои од ...
Чувството кога сте во право може да ви делува како опојна дрога, а тоа значи дека лесно може да станете зависник и да посакувате да влегувате во расправии.   Веројатно ви се случило и вам – ...
16. ХАБИТУАЦИЈА
(СТАТИИ/БИОПСИХА)
... Б. Дразбата А трае 10 секунди, а дразбата Б трае 20 секунди. По правило, хабитуацијата побрзо се појавува доколку организмот е подолго изложен на дадена дразба. Па така, може да изведеме заклучок дека ...
17. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... не кажат ништо што е од суштинско значење. Луѓето се склони да веруваат дека политиката што тие ја нудат е правилна само затоа што тие како политичари им делуваат пријатно. Изгледа неверојатно едноставно, ...
Некои луѓе многу поинтензивно го доживуваат светот околу себе, нешто што ги прави различни и интересни. Кои се нивните карактеристики?   Пред да ги наведеме карактеристиките на овие луѓе, би ...
...  „Не дека не ми се допаѓа, ама не и дека ми се допаѓа.“ „Твој живот, прави што сакаш.“ „Не сум лут/а, само разочаран/а.“ „Кој/а сум јас да ти кажувам било што.“ „Реков дека ќе го направам тоа.“ ...
20. КОНТРОЛА НА ЕМОЦИИТЕ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... да спречи појавување на негативните емоции.   Од извонредно голема важност е да направиме мудра евалуација затоа што емоциите ќе предизвикаат различен тип на однесување. Ако се вратиме на примерот, ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.