RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

Дали некогаш во животот сте имале парапсихолошко искуство?
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
МЕ ПАЛАТ ТВОИТЕ ТОЧКИ
Вторник, 04 Јануари 2011
Слика
УБАВИНА ЗА ПОДОБРА ПРОЦЕНКА
Понеделник, 28 Февруари 2011
Слика
ЗАВИСНИЦИ ПО ЖЕЛБА
Петок, 05 Ноември 2010
Слика
НЕСВЕСНО ПОСТОЈАНО ПРЕТАЊЕ
Среда, 10 Август 2011
Слика
НОЦЕБО - ЛОШИОТ БЛИЗНАК НА ПЛАЦЕБОТО
Четврток, 20 Септември 2012
Слика
СО КОГО ОДИТЕ НА КИНО?
Четврток, 03 Март 2011
Слика
СОНИШТА И ИДНИНА 1
Петок, 25 Март 2011

Никогаш не сме толку беспомошни како кога сме заљубени.

Зигмунд Фројд


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови повеќе

Вкупно 52 најдени.

Страница 1 од 3
... треба да се ужива, а не многу да се мисли за тоа што ќе биде утре и дали ќе успеете да врзете крај со крај, па целосно им се препуштате на шопинг импулсите.   Повеќето луѓе се со верување дека ...
... дека комуникацијата е повеќе од потребна за било која врска да функционира добро, и имајќи предвид дека речиси во секоја врска има некаков тип на проблеми во комуникацијата, од исклучителна важност е да ...
... себе всушност постепено и се повеќе ги изолира од другите. Па така, да се глуми среќен всушност е контрапродуктивно, депресијата се зголемува од ден на ден.   Други пак, ја канализираат својата ...
... повеќето од нас да заземеме поинаков, попретпазлив пристап. Повторно, тоа не значи повик за запаѓање во параноја, туку истакнување на потребата за претпазливост во односите со другите луѓе, кои може да ...
5. ЕМОЦИОНАЛНИ ВАМПИРИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... во вашиот живот.   Но, како да бидеме сигурни дека одредена личност е навистина емоционален вампир? Ќе наведеме само неколку симптоми кои веројатно сте ги почувствувале повеќе од еднаш: Често ...
6. ТРОЕН МОЗОК
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... дел на мозокот. Тој е исто така познат и под термините палеопалиум, палеоцицачки (стар цицачки) или среден мозок. Кореспондира со мозоците на повеќето цицачи, а особено раните цицачи. Лимбичкиот систем ...
7. СИНХРОНИЦИТЕТ
(СТАТИИ/ПАРАПСИХА)
Сигурно на сите ни се случила коинциденција на два или повеќе настани кои немаат каузална врска но нивната поврзаност има смисла, оваа загадочна појава е позната како Синхроницитет.   На пример, ...
8. АРХЕТИПИТЕ НА ЈУНГ И ТАРОТОТ
(СТАТИИ/ПАРАПСИХА)
... се сликите и бројките. Не постои прецизно значење за секоја карта во шпилот, затоа што јазикот на Таротот е комплексен. Уште повеќе, секое гледање или читање на картите е различно затоа што во голема мера ...
... на улогата на пофалбата во детскиот развој.   Како дел од истражувањето, истражувачите ги посетувале домовите на повеќе мали деца на возраст од една до три години и ја снимале нивната дневна комуникација ...
... доминантно, па дури и непобедливо. Ова е чувство што секој би сакал што повеќе да му се повторува. Затоа, и наредниот пат кога ќе се најдете во иста ситуација, пак почнувате да се расправате. И така, постепено ...
11. ХАБИТУАЦИЈА
(СТАТИИ/БИОПСИХА)
... ги забележуваат изненадните промени во својата околина, но имаат способност да научат да ги игнорираат ако се појавуваат репетитивно и не носат со себе некакви последици. Повеќето птици би се уплашиле ...
12. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... Но, и покрај ова, повеќето од студентите упорно тврделе дека нивната проценка за индивидуалните карактеристики на предавачот воопшто не била под влијание на начинот на неговото предавање. Кај оние пак ...
... прави разноразни лузни на душата, кои кај овие луѓе многу повеќе болат отколку кај другите. Од клучна важност е тие да ги залечат раните од минатото, затоа што за нив не постои како за другите, заборавање ...
... жалење за се лошо што ќе им се случи или обвинување на другите за нивната несреќа. Пасивните агресивци имаат одбојност кон било каква дополнителна работа или одговорност повеќе од предвиденото, но ...
15. КОНТРОЛА НА ЕМОЦИИТЕ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... да варира во интензитетот. Има два типа на емоции: позитивни и негативни. Поретки се позитивните, како што е радоста, а повеќе ги има оние негативните, како што се стравот, бесот, одвратноста, тагата, ...
... на тоа, дивергентниот мислител секогаш бара уште опции. Повеќето луѓе заглавуваат во конвергентно мислење, па не успеваат да ги согледаат многуте можности кои им се на располагање. Конвергентно размислување ...
17. ПРОЗОРЕЦ КОН ИНТИМАТА
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... мозочната активност успешно сме декодирале на кого мислат нашите учесници,“ изјави невронаучникот Др. Нејтан Спренг.   Експертите сметаат а повеќето од луѓето се сложуваат со ставот дека разбирањето ...
18. САДИЗАМ И МАЗОХИЗАМ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... користат за опишување на црти на личноста повеќе во емоционална отколку во сексуална смисла. Иако многу поразлична од нивното оригинално значење, оваа употреба не е и целосно неточна. Во најчест случај ...
19. ДИГИТАЛНА ТЕЛЕПАТИЈА
(СТАТИИ/САЈБЕРПСИХА)
Благодарение на развојот на новите технологии телепатијата повеќе не е само егзотичен парапсихолошки феномен, таа полека станува реалност.     Ако досега не сте биле фан на тетовирањето, ...
... постојат и реални физиолошки причини, со оглед дека во состојба на страв и вознемиреност редовно се зголемува крвниот притисок, вените се шират и повеќе крвават под хируршкиот нож. Токму ова, зголеменото ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.