RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
СЛИКИ АНАЛГЕТИЦИ
Среда, 09 Март 2011
Слика
ЗОШТО СОНУВАМЕ?
Недела, 23 Јануари 2011
Слика
БЕБИЊАТА И НИВНИТЕ ЕМОЦИИ
Среда, 28 Септември 2011
Слика
ВИДОВИ НА СОЦИЈАЛНО ВЛИЈАНИЕ
Вторник, 30 Октомври 2012
Слика
СМРТТА ВЛИЈАЕ ВРЗ ЖИВОТОТ
Вторник, 13 Септември 2011
Слика
МОРАЛНИ ТАБЛЕТИ
Четврток, 28 Април 2011

Разумот е како некоја јавна тајна која може да стане позната на секого во секое време; тоа е она тивко место каде што секој може да влезе преку својата мисла.

Карл Јасперс


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови мисли

Вкупно 49 најдени.

Страница 1 од 3
... психа. Во најчест случај, анима се манифестира како некакво нејасно чувство или расположение, интуитивни мисли, приемчивост кон ирационалното, способност за љубов, емоционалниот однос кон природата, ...
... треба да се ужива, а не многу да се мисли за тоа што ќе биде утре и дали ќе успеете да врзете крај со крај, па целосно им се препуштате на шопинг импулсите.   Повеќето луѓе се со верување дека ...
... вообичаено носат задоволство Негативни мисли (со акцент на грижа за иднината) Иритабилност, вознемиреност и чувство на замор или исцрпеност Нарушување на спиењето (или се спие премалку или премногу) ...
... она што го мислиме, или заради тоа што е тешко да се објасни, или пак не знаеме како да го кажеме. Честопати не ги разбираме и другите, а за работите да бидат полоши, може да си помислиме дека сме ги разбрале, ...
... си ги кријат своите вистински чувства и мисли внатре во себе а преправајќи се дека се е во ред однадвор, луѓето кои се депресивни во најчест случај се чувствуваат ужасно осамено. Самата депресија си има ...
... повеќе не вреди. Морате да мислите веќе и на себе.   Депривација Депривацијата е уште една од класите на емоционални манипулации со која луѓето се присилени да прават нешта против своја волја. ...
7. ЕМОЦИОНАЛНИ ВАМПИРИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... и веднаш потоа отстранете го од умот она што таа личност ви го наметнала како тек на мислите. Поработете на ваши лични начини за подигнување на расположението веднаш по средбата со емоционалниот вампир, ...
8. СИНХРОНИЦИТЕТ
(СТАТИИ/ПАРАПСИХА)
... ви треба. Мислите на некоја личност, излегувате надвор и зад првиот свиок ја здогледувате истата личност или само што сте помислиле на некого и ви ѕвони телефонот, тоа е токму личноста на која сте помислиле. ...
9. АРХЕТИПИТЕ НА ЈУНГ И ТАРОТОТ
(СТАТИИ/ПАРАПСИХА)
... и континуирано влијаат врз нашите мисли, чувства и постапки“. Тие не се наследени идеи, туку како што вели Јунг „наследени можности за идеи“. За природата на архетипите се воделе и водат многу дискусии, ...
10. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... но тоа е ноторен факт. Можеби ќе помислите дека може да ни текне дека правиме погрешни расудувања ако малку подразмислиме и интроспективно го вратиме мисловниот процес наназад кон првобитната грешка. ...
... природа е преосетлива, еволуцијата го осмислила нивниот биолошки дизајн така што срамежливоста да им биде начин на самозаштита. Сепак, проблемот со срамежливоста може да стане преголем и да ја блокира ...
... личност е да се знае на што се мисли, односно што значи овој поим. Личноста која има вакви црти набљудувана надворешно е смирена и стрплива, активно ги исполнува желбите и потребите на другите, но во суштина ...
13. КОНТРОЛА НА ЕМОЦИИТЕ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... кога не обземаат, треба повторно да размислиме или одново да ја процениме целата ситуација.    ...
Конвергентното и дивергентното размислување претставуваат два различни начини на гледање на светот.    Оној што мисли конвергентно гледа ограничен, предетерминиран број на опции. Спротивно ...
15. ПРОЗОРЕЦ КОН ИНТИМАТА
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
Ново фасцинантно истражување открива дека е можно да се одреди на кого мислиме преку анализа на снимки од нашиот мозок. Истражувачите од Корнел Универзитетот откриле дека преку напредни техники ...
16. ДИГИТАЛНА ТЕЛЕПАТИЈА
(СТАТИИ/САЈБЕРПСИХА)
... тоа се овозможува на едноставен начин луѓето да комуницираат само преку мислите. На овој начин се овозможува еден вид псевдотелепатија, или да ја наречеме дигитална телепатија. А аналогната појава на индуцирана, ...
... Потрудете се што е можно појасно да го опишете и потоа дефинирате она што го чувствувате. Осетете ги и станете свесни за вашите чувства во телото – емоциите се и мисли поврзани со некои физички осети. ...
18. АВТОРИТАРНА ЛИЧНОСТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... - спротивставување кон се што е субјективно и имагинативно, одбивање да се бави со своите доживувања и психички живот. Човек не треба да мисли на сопствените проблеми и дилеми, тие се приватна работа на ...
19. ПСИХОНЕУРОИМУНОЛОГИЈА
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
И без да знаеме многу за тоа кои невробиолошки процеси стојат во позадина, чувствуваме дека нашите емоции и мисли влијаат врз нашето здравје.   Многумина сепак одбиваат ова да го прифатат како ...
... во секој момент без оглед дали се работи за луѓе, предмети, ситуации или настани.   Во дополнение на сетилноста, нашиот светоглед е во голема мера под влијание на балансот меѓу мислите и емоциите. ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.