RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

Дали го лажете ликот во огледалото?
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
КРЕАТИВНОСТ, СЕКС И ШИЗОФРЕНИЈА
Сабота, 30 Октомври 2010
Слика
ЗОШТО ПЦУЕМЕ?
Понеделник, 15 Ноември 2010
Слика
СМИРУВАЧКИ БАКНЕЖ
Четврток, 06 Јануари 2011
Слика
5 ПАТИШТА ДО СРЕЌАТА
Понеделник, 14 Март 2011
Слика
ЖИВОТНИТЕ И ЕВОЛУЦИЈАТА
Четврток, 13 Јануари 2011
Слика
СРЕДНО, АХ СРЕДНО...
Недела, 23 Јануари 2011
Слика
БОЛЕН ВАЛЕНТАЈН
Понеделник, 14 Февруари 2011
Слика
КАКО ПРОТИВ КРЕАТИВНАТА БЛОКАДА?
Четврток, 02 Февруари 2012
Слика
МОЗОК И ИНСПИРАЦИЈА
Понеделник, 21 Февруари 2011

Никогаш не сме толку беспомошни како кога сме заљубени.

Зигмунд Фројд


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови зошто

Вкупно 52 најдени.

Страница 1 од 3
... може во таков случај служејќи се со подмолни методи. Почнува да и вели на жената работи од типот „ова нема никогаш да успее“, „зошто се мачиш со ова воопшто“, „подобро да не се ни обидуваш“, „знаеш дека ...
2. ОПШТ АДАПТАЦИОНЕН СИНДРОМ
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... Ханс Селие го создава теоретскиот модел за објаснување на одговорот на телото на стресот давајќи одговор и на прашањето зошто болестите и стареењето се всушност последица на стресот. Овој научен модел ...
Дали навиките во штедењето и трошењето се програмирани во нашиот мозок?   Сигурно барем еднаш сте се запрашале себеси зошто односот што го имате кон парите е таков каков што е или пак истото ...
... ќе предизвикаат несогледливи последици. Зошто се случуваат вакви работи? Дали навистина е толку тешко да разговараме еден со друг? Како може да ги исконтролираме емоциите за тие да не ни попречат ...
... да се самоубијат а честопати и успеале во тоа, а никој не може да поверува или да си објасни зошто постапиле така.   Овие луѓе, кои се способни да се однесуваат како да не се депресивни, најчесто ...
6. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... не биле свесни зошто на едниот од ликовите на предавачот му дале повисока оценка. После истражувањето, им било укажано дека симпатиите што ги здобиле за предавачот имале влијание врз нивните проценки. ...
7. КОНТРОЛА НА ЕМОЦИИТЕ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
Емоциите се основната погонска сила на животот. Дали може да се контролираат?    Причината зошто емоциите се наречени основна погонска сила на животот лежи во фактот што тие можат да предизвикаат ...
8. САДИЗАМ И МАЗОХИЗАМ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... свесно или несвесно, е непознат, па валидноста на оваа теорија за социјално-обусловен женски мазохизам е многу сомнителна.   Постојат многу причини кои обично се даваат како објаснување зошто ...
9. ДИГИТАЛНА ТЕЛЕПАТИЈА
(СТАТИИ/САЈБЕРПСИХА)
...  Овие уреди покрај близу мозокот може да бидат поставени и на други делови од телото, како на пример на грлото. Зошто на грлото? Кога луѓето размислуваат за зборување, нивните мускули на грлото се мрдаат ...
10. И ВЕРУВАТЕ ЛИ НА ИНТУИЦИЈАТА?
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
...  Се разбира, не постои замена за вредно собирање на сите информации кои се во врска со некоја задача или проблем што стои пред нас. Но, не треба ни да се плашиме дека не знаеме зошто се чувствуваме онака ...
11. ПСИХОЛОГИЈА НА ПРОСТУВАЊЕТО
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... мера за да се фокусираме на останатите области од животот. 2. Разбирање зошто – кога ќе се случи неправдата, нашиот мозок интензивно ќе бара одговори зошто таа се случила. Можеби тоа објаснување нема ...
12. ПРЕДНОСТИ НА ЕМПАТИЈАТА
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... да ги разбереме и зошто работите се онакви какви што се. Само во безбедна околина може да се разврзе искрена и објективна дискусија која ќе биде продуктивна во однос на проблемот кој што ја мачи другата ...
... на нивните потреби. Обично зборуваат за тоа што мислат дека им треба а изоставаат да кажат зошто. Ако сте добар слушател ќе можете да ги чуете потребите, наместо само да ги чуете барањата кои се искажуваат ...
14. 5 ЛОШИ НАВИКИ ВО КОМУНИКАЦИЈАТА
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... сугестии, совети и слични тормозења на партнерот за тоа како, кога и зошто да ги прави работите. Но, кои се и другите лоши навики во комуникацијата кои ја разјадуваат врската?   1. Неавтентичност ...
... се разбере зошто гневот и анксиозноста се со тенденција за истовремено појавување. Според истражувачите, можно објаснување за врската меѓу гневот и анксиозноста е што овие индивидуи во ситуации кои се ...
... треба да откријат кои се здравите невротичари и зошто се поздрави. Со тек на време клиничката апликација на наодите може да доведе до идентификација на пациенти кои се со висок ризик од хронични запаленија ...
17. КАКО УТВРДУВАМЕ КОЈ Е ГЛАВЕН?
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... кон различни луѓе. Истражувачите сметаат дека покрај разбирањето за тоа кои нервни мозочни кола се инволвирани за учење и складирање на овие информации, овие откритија помагаат да се разбере зошто некои ...
... затоа, фактот што осамените луѓе имаат помалку сива маса во нивниот pSTS е најверојатно причината зошто имаат послаби вештини на перцепција“, објасни Канаи. Со цел да се измери социјалната перцепција, ...
19. ВИДОВИ НА СОЦИЈАЛНО ВЛИЈАНИЕ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... да го класифицираме под три главни типа: Конформизам Повинување Послушност Овие три типови ќе ни дадат појасна слика зошто сме под влијание на другите и начинот на кој што се случува тоа.   ...
20. 5 ПРИЧИНИ ЗА НЕУСПЕХ
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
Зошто на некои луѓе не им е проблем да си ги остварат целите додека други доживуваат неуспех?   Успешните луѓе успеваат да пренебрегнат 5 пречки кои во најголем дел од случаите значат неуспех. ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.