RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
ТЕОРИЈА ЗА ЖЕНИТЕ ВОЗАЧИ
Четврток, 08 Декември 2011
Слика
НЕПРЕДВИДЛИВА МОДА
Понеделник, 13 Декември 2010
Слика
МОЗОКОТ РИТМИЧНО СОЗДАВА СПОМЕНИ
Понеделник, 10 Октомври 2011
Слика
СОНИШТА И ИДНИНА 1
Петок, 25 Март 2011
Слика
ВЕШТАЧКИ МОЗОК
Среда, 30 Ноември 2011
Слика
ПОИЗГОВОРЛИВИТЕ ИМИЊА КЛУЧ ЗА УСПЕХ
Четврток, 16 Февруари 2012

„После занимавање со психологија речиси пола век, мојата страст за неа е поголема од било кога“

Филип Зимбардо


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови емоции

Вкупно 51 најдени.

Страница 1 од 3
... степен на интоксикација со емоции и интензитетот на искуството треба да ни биде јасен знак дека се работи за проекција. Бидете сигурни дека е така, затоа што во нормални околности луѓето не си приредуваат ...
... дека емоциите имаат силен физиолошки ефект врз телото. Притоа речиси се се случува со интеракцијата помеѓу петте елементи (вода, оган, земја, метал и дрво) кои имаат темелни ефекти врз нашите внатрешни ...
3. ЛИЧНОСНИ ТИПОВИ А Б Ц Д
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... до самодоверба. Одбивањето и стравот од напуштање им се најголем проблем, па така со сите сили избегнуваат да се отворат и да ги споделат своите негативни емоции. Сето ова предизвикува постојано да се ...
... блокирани во даден момент, како да сме парализирани, не успеваме да прозбориме ни збор. Бројни емоции се заслужни за ваквите реакции, како гнев, страв, тага, вина, збунетост, чувство на анксиозност и редица ...
... во општествените непишани стандарди, според кои мажите не смеат премногу да демонстираат емоции, а особено не такви кои означуваат слабост од било каков вид, во однос на жените на кои им е „дозволено“ ...
... врз импулсивни одлуки. Ако го почитувате овој совет тогаш би требало релативно лесно да се справите со нив, затоа што неретко нивните лаги се прилично провидни.   Злоупотреба на вашите емоции ...
7. СЕКСУАЛНА АНОРЕКСИЈА
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... сексуална релација, најмногу заради стравот од блискост до степен во кој личноста станува анксиозна во однос на сексот поврзан со емоции. Почесто се јавува кај личности од женски пол, и во основа значи ...
8. ЕМОЦИОНАЛНИ ВАМПИРИ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... проблеми со нивните родители и нешта од нивното минато кои треба да се разрешат, тогаш тоа може да се надмине преку психотерапија. Кога ќе се соочат со своите проблеми и своите емоции стануваат свесни ...
9. ТРОЕН МОЗОК
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... кој управува со емоциите, може многу лесно да ги „киднапира“ повисоките ментални функции, речиси по желба.   Интересно е во овој контекст да се спомене и повлече паралела со голем број езотерични ...
... овој случај, од чувството на срам и губењето на моќта поврзани со тоа да се нема право – а како резултат на тоа неможноста целосно да ги регулира емоциите и да го пополни празниот простор меѓу очекувањата ...
... себеси во секоја од нив: Во емоционална смисла, пречувствителните луѓе лесно може да бидат престимулирани и тоа до точка на екстремно задоволство или екстремна болка. Исклучително се сензитивни за емоциите ...
12. КОНТРОЛА НА ЕМОЦИИТЕ
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
Емоциите се основната погонска сила на животот. Дали може да се контролираат?    Причината зошто емоциите се наречени основна погонска сила на животот лежи во фактот што тие можат да предизвикаат ...
13. САДИЗАМ И МАЗОХИЗАМ
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
Одделени или заедно сигурно сте слушнале за овие два поими, но да ги објасниме подетално.    Садизмот претставува доживување на сексуално задоволство или гратификација при нанесување на ...
Негативните или т.н. токсични емоции, како лутината, гневот и стресот во општа смисла, може да имаат деструктивен ефект не само врз менталното туку и врз физичкото здравје.   Голем број лекари, ...
... беше посилна од бесот во секоја фаза. Исто така, емоциите меѓусебно не се менуваа по некој редослед, секоја емоција доаѓаше со ред, но, на пример, една личност во третата фаза посилно го покажуваше чувството ...
16. ПСИХОНЕУРОИМУНОЛОГИЈА
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
И без да знаеме многу за тоа кои невробиолошки процеси стојат во позадина, чувствуваме дека нашите емоции и мисли влијаат врз нашето здравје.   Многумина сепак одбиваат ова да го прифатат како ...
17. СЕНКАТА
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... Живее длабоко скриена во нашиот потсвесен ум, сигурна од нашите судови. Сенката е нашата „темна страна". Кај неа се манифестираат сите оние негирани емоции и нагони кои сме посакале да ги нема. На пример, ...
... во секој момент без оглед дали се работи за луѓе, предмети, ситуации или настани.   Во дополнение на сетилноста, нашиот светоглед е во голема мера под влијание на балансот меѓу мислите и емоциите. ...
19. ПСИХОЛОГИЈА НА ПРОСТУВАЊЕТО
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... си простат е многу голема и плус за тоа да се случи нема да биде потребно многу време, можеби само неколку часа. Особено ако се работи за лесна физичка повреда која настанала во жарот на играта кога емоциите ...
20. ПРЕДНОСТИ НА ЕМПАТИЈАТА
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
Емпатијата е способност да се распознаат емоциите кое ги доживува некое друго живо суштество. Некој ја има повеќе во себе, некој помалку.    Кога разговараме и сме емпатични кон некоја ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.