RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

Дали го лажете ликот во огледалото?
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
ПРВИОТ СЕКС ГО МЕНУВА МОЗОКОТ
Понеделник, 12 Декември 2011
Слика
РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ СО УМ И ТЕЛО
Вторник, 27 Септември 2011
Слика
СИТЕ СМЕ МУТАНТИ?!
Вторник, 12 Јули 2011
Слика
ОМЕГА 3 ПРОТИВ ДЕПРЕСИЈА
Четврток, 17 Февруари 2011
Слика
НЕ СТОЈ ТОЛКУ БЛИСКУ
Четврток, 30 Декември 2010
Слика
КАЛЕНДАР НА ТАЖНИ ДЕНОВИ!
Четврток, 17 Ноември 2011
Слика
СИНОВИ ПРЕД ЌЕРКИ
Сабота, 29 Јануари 2011
Слика
ПОМНИТЕ ЛИ ЛИЦА?
Петок, 26 Ноември 2010
Слика
КАКО ЗАБОРАВАМЕ?
Понеделник, 18 Април 2011

Никогаш не сме толку беспомошни како кога сме заљубени.

Зигмунд Фројд


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови депресијата

Вкупно 50 најдени.

Страница 1 од 3
Со акупунктура или со психотерапија, како и да решите да и се спротивставите на депресијата, резултатот е приближно ист. Се смета дека приближно една петтина од луѓето проаѓаат низ период на клинички ...
... црно расположение. Но, депресијата не секогаш е толку очигледна. Некои луѓе можат ве залажат и целосно да одглумат. Може да се насмеани цело време додека се со вас, да се однесуваат како ништо посебно ...
3. ДИГИТАЛНА ТЕЛЕПАТИЈА
(СТАТИИ/САЈБЕРПСИХА)
... многустрана, од мониторирање на прогресот на психопатолошки состојби како депресијата, шизофренијата, деменцијата и ред други, анализа на несвесните мисловни процеси преку скриен говор на детектори на ...
... покажа малку посложени податоци. Истражувачите открија дека помирувањето е најсилната емоција во процесот, а негирањето послаба. Втората најсилна емоција беше недостигањето, тагата по изгубеното а депресијата ...
5. ШТО Е ДЕПРЕСИВЕН РЕАЛИЗАМ?
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... животот е навистина темно и мачно место. Но, дали е можно, депресијата всушност да го направи човек реалист и на тој начин да ги прифаќа настаните и да се справува со емоциите подобро?   Теорија ...
... може да се вклучени во развојот на некои хронични болести како што се ракот и депресијата. И додека геномот, генетскиот код или ДНК потребен за да креира едно човечко суштество горе долу е фиксиран кога ...
... кои треба да се направат, па незнаејќи од каде да почнеме, мотивацијата ни паѓа на нула. Покрај оваа причина, секако „популарни“ чинители можат да бидат: стресот, анксиозноста, депресијата, недоволното ...
... врз решавањето на проблеми.“ - пишуваат Јун и Јурман.   Според авторките, овие наоди може да обезбедат подобар увид во релацијата помеѓу руминацијата и депресијата. Слабото решавање на интерперсонални ...
9. ВИНАТА КЛУЧНА ЗА ДЕПРЕСИЈАТА
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... во Манчестер, ги обезбедува првите докази за мозочните механизми кои ја објаснуваат класичната Фројдова опсервација дека претераната вина и самообвинување се клуч за разбирање на депресијата. Истражувачите ...
...  Студијата изведена во Велика Британија покажала дека верувањата на испитаниците во врска со депресијата и анксиозноста во однос на целата популација се со голем вариетет. На пример, 10% од испитаниците ...
Дали позитивното мислење навистина може да ја намали депресијата?   Благодарение на истражувачите на Стенфорд Универзитетот и нивната нова студија, ќерките на депресивни мајки беа во можност ...
... факултетот за медицина, вели дека депресијата и чувството на изолација обично одат рака под рака и тоа не е секогаш јасно што е на прво место. „Депресијата може да ве направи не само да се чувствувате, ...
13. ОСТРАКИЗАМ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... многу долго. Луѓето, но и клиничарите треба да се свесни за ова за да се избегне депресијата и другите негативни последици" Кога една личност е остракирана, дорзалниот мозочен преден појасен кортекс, ...
...  Истражувачите ја поврзуваат мозочната хемикалија серотонин со депресивните симптоми за која се знае дека е вклучена и во избегнувањето и во депресијата. Но сепак, истакнуваат дека оваа појава треба ...
... слабо внимание и концентрација, проблеми со меморијата, и нарушувања на спиењето.   Традиционално, истражувачите кои се занимаваат со депресијата се обидуваа да ги идентификуваат посебните мозочни ...
... на Паркинсоновата, депресијата, шизофренијата, епилепсијата и зависноста, но, разбирањето на мозокот и човечкото однесување, здружено со развојот на фармацевтската индустрија, исто така остава јасна можност ...
17. ХИСТЕРИЧНА ДЕПРЕСИЈА
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... под закрила на дисоцијативните и нарушувањата на личноста кои можат да придружуваат и други веќе присутни психопатолошки состојби како депресијата. Порано, како хистерија било дијагнистицирано речиси ...
18. НЕРВЕН СЛОМ
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... нервен слом е онаа на клиничката депресија. Депресивните епизоди може да се предизвикани од генетски и биолошки фактори и се честопати активирани од социјални ситуации или случувања во околината. Депресијата ...
... стресот и депресијата. Стресот може да го зафати животот на индивидуата за време на празниците, особено кога се фокусира на купувањето подароци за саканите. Приказните за мајките и татковците кои се борат ...
... предничат депресијата, анксиозноста, инсомнијата и деменцијата. Само околу третина добиваат терапија што навистина им е адекватна за болеста од која страдаат. Менталните заболувања Европската Унија ја ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.