RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

Дали го лажете ликот во огледалото?
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Има еден  многу чуден парадокс, дури кога ќе се прифатам себеси за таков каков што сум, дури тогаш можам да се променам.

Карл Роџерс


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови врската

Вкупно 50 најдени.

Страница 1 од 3
... што всушност се работи и од каде потекнува овој концепт кој така јасно фрла светлина врз однесувањето на партнерите во врската, особено на самиот почеток или во почетниот период од истата?   Мажите ...
... борба. Кога се работи за интимни релации, ваквите недоразбирања ја „трујат“ љубовта и водат кон прекин на врската, а кога се работи за несогласувања во светски рамки тие може да се претворат во војни кои ...
... депресијата ги напаѓа мислите и чувствата на личноста а не некој нејзин орган како што се бубрезите или црниот дроб на пример. Сигурно знаете за врската помеѓу умот и телото, можеби некогаш и свесно сте ...
... врските, а честопати останува незабележана. Сакате некоја личност и тој или таа ги злоупотребува вашите чувства за да си истера нешто по свое. Ваквата практика во врската може да трае се до моментот кога ...
5. СЕКСУАЛНА АНОРЕКСИЈА
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... намера да се иницира секс. Суштинска антипатија кон сите сексуални нешта. Упорна аверзија кон сексуален контакт дури и тогаш кога е самодеструктивно или штетно по врската. Заради чувството дека тешко ...
... професионално психолошко советување по ова прашање може целосно да  колабира врската.   Еден од најтешките предизвици кога се има пред себе пасивно агресивна личност е тешкотијата да се препознаат ...
7. ПСИХОНЕУРОИМУНОЛОГИЈА
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... Врската е поприлично сложена, но суштината се состои во тоа што додека овие хормони се излачуваат низ целото тело, функциите на имуно-клетките запираат. Следствено, стресот го намаулува имунитетот. Акутно, ...
... почетната фаза од врската, за давање на позитивно поткрепување и охрабрување, допирајте ја личноста на рамото или раката кога разговарате. Ако се појавувате одназад, ставете ја едната рака преку неговите ...
9. БОРДЕРЛАЈН
(СТАТИИ/ПАТОПСИХА)
... љубовници или луѓе кои би се грижеле за нив на првиот или вториот состанок, бараат обично потоа и да поминуваат подолго време заедно притоа споделувајќи интимни детали уште во многу раната фаза од врската. ...
10. 5 ЛОШИ НАВИКИ ВО КОМУНИКАЦИЈАТА
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... сугестии, совети и слични тормозења на партнерот за тоа како, кога и зошто да ги прави работите. Но, кои се и другите лоши навики во комуникацијата кои ја разјадуваат врската?   1. Неавтентичност ...
... се разбере зошто гневот и анксиозноста се со тенденција за истовремено појавување. Според истражувачите, можно објаснување за врската меѓу гневот и анксиозноста е што овие индивидуи во ситуации кои се ...
... контекст на клиничка примена, резултатите може да им помогнат на идни истражувачи и практичари да разберат каква интеракција има врската „израз на лице – тело“ за време на емоционалните ситуации. на пример, ...
... паралели. Кога часот по математика не се одржал па судбината ги споила во тој момент. За жал, ова не е нешто повеќе од самозалажување. Ако врската се формира на толку рана возраст, двајцата влегуваат ...
... луѓе им е многу потешко да го идентификуваат правецот на погледот, потврдувајќи ја врската меѓу осаменоста, големината на pSTS и перцепцијата на погледот.   Сепак, од оваа студија не може да се ...
15. ВИДОВИ НА СОЦИЈАЛНО ВЛИЈАНИЕ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... сложи заради врската која се создала. Начинот на кој ова работи е таков што првото барање нема некое големо значење па субјектот обично го прифаќа без проблеми, па така, кога ќе се постави поголемото барање, ...
... на радикалниот бихејвиоризам, се обидел да ја разбере врската помеѓу условувањето и модификацијата на однесувањето. Тој исто така ја вовел и новата школа на психологијата наречена „експериментална анализа ...
17. ШТО Е ЕМОЦИОНАЛНО НАПУШТАЊЕ?
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... конфликт, злоупотреба или неверство, овие потреби остануваат незадоволени. Понекогаш, неверството е симптом за емоционално напуштање во врската од едниот или од двата партнери. Дополнително, ако едниот ...
... со барање за поголема блискост и заедништво во врската Високо ги вреднува разговарањето за работите и изразувањето на чувствата, со цврсто уверување дека и другата страна треба да го прави истото. Се ...
... години потоа, ги искористиле Розалинд Арден и нејзините колеги од Кралскиот Колеџ во Лондон. Иако предмет на нивната студија не била врската помеѓу интелигенцијата и квалитетот на спермата, таа била воспоставена ...
... суштина е врската помеѓу енергијата на емоционалните состојби на идот, егото и суперегото и како се поврзани со раниот развој и процесите во детството. Во јадрото на психолошкиот процес, според Фројд, ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.