RSS
Психа на Facebook
   

АНКЕТИ

За себе сметате дека како личност сте:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Слика
РАКУВАЊЕ ЗА УСПЕХ
Среда, 29 Декември 2010
Слика
КОЈА БОЈА ГИ ПРИВЛЕКУВА МАЖИТЕ?
Вторник, 27 Септември 2011
Слика
СИТЕ СМЕ МУТАНТИ?!
Вторник, 12 Јули 2011
Слика
ЕМОЦИИ БЕЗ ЈАЗИК
Четврток, 10 Ноември 2011
Слика
БЕСПЛАТНО! НО ПО КОЈА ЦЕНА?
Сабота, 30 Октомври 2010
Слика
СО МУЗИКА ДО ДЕПРЕСИЈА
Вторник, 26 Април 2011
Слика
РОМАНТИЧНИ КАВАЛЕРИ
Вторник, 21 Декември 2010

Луѓето се многу поморални отколку што си мислат и далеку понеморални отколку што можат да си замислат.

Зигмунд Фројд


Барај
Барај само:

Барај клучни зборови влијае

Вкупно 50 најдени.

Страница 1 од 3
... позитивно со мајката, исто така влијае на неговата анима на карактеристичен но поинаков начин за разлика од негативното искуство. Типичен развој на ваквата анима е во смисла на феминизирање на мажот кој ...
... на долготрајни периоди на интензивна емоционална, физичка и когнитивна состојба која битно влијае врз нашите секојдневни активности. Некои од симптомите вклучуваат: Немање интерес за активности кои ...
... ја почувствувале. Во научната терминологија таа се нарекува психосоматика. Вашата психа може да влијае врз вашето тело на разни начини. Депресијата може да ја почувствувате и преку телесна болка. Маскираната ...
4. СЕКСУАЛНА АНОРЕКСИЈА
(СТАТИИ/ПСИХАСЕКС)
... луѓе кои доживуваат екстремна неугодност ако тоа некој го забележи или им го каже. Комплиментите се закана. Сексуалните делови на телото се извор на голем срам. Сексуалната аверзија им влијае врз работата, ...
5. ХАБИТУАЦИЈА
(СТАТИИ/БИОПСИХА)
... со нехабитуирана свест.   Денес, сеприсутноста на различните медиуми кои презентираат сензационалистички содржини како и нивната лесна достапност преку интернет влијае врз нашата свест хабитуирајќи ...
6. ХАЛО ЕФЕКТ
(СТАТИИ/СОЦИОПСИХА)
... една личност е допадлива) влијае врз општото расудување за нејзините индивидуални особини (на пример сметаме дека истата личност е и интелигентна).   Холивудските ѕвезди се совршен пример за објаснување ...
7. ПСИХОНЕУРОИМУНОЛОГИЈА
(СТАТИИ/НЕУРОПСИХА)
... во однос на проблематиката влијание на умот врз телото, било ставено под знак прашалник. Цврстиот став, дека умот не влијае врз телото туку тоа се само измислици, се растопил секавично брзо пред налетот ...
... шолји кафе во тек на денот. Резултатите покажале дека кофеинот не влијаел многу врз способноста на учесниците да ги пронаоѓаат грешките во спелувањето, но им помогнал во значителна мера да ги откриваат ...
... учењето и способноста за учење) и нивен раст во областа на математиката. Вежбањето на меморијата, или учењето напамет, воопшто не било фактор за успех во математиката. Од факторите кои влијаеле врз поголемо ...
...    ГАН е сериозно нарушување кое се карактеризира со прекумерна грижа за секојдневните нешта која не може да се контролира. Честопати влијае врз личноста на начин кој ја онеспособува нормално да ...
... со Ринди Андерсон е еден од предводниците на оваа студија, објаснува дека ние честопати не сме многу свесни колку биологијата може да влијае врз нашите одлуки. Резултатот од испитувањата покажува дека ...
... да испитаат како се манифестира грижата во рамките на семејството, односно како една семејна релација влијае врз друга. Лидерката на оваа студија, Др. Абигал Милингс, изјави дека идејата на истражувачкиот ...
... синдром се многу чести.   Хемиските супстанци исто така влијаат врз соништата. Примарниот невротрансмитер кој влијае врз спиењето е ацетилхолинот. Многу фармацевтски агенси има антихолергична ...
Вашите емоции сигурно влијаат врз одлуките што ги носите, но ќе се изненадите до која мера ви влијаат врз џебот.   Џенифер Лернер од Кенедиевото Училиште за Раководење на Харвард, заедно ...
... пребарување која им била зададена и влијаела врз нивното однесување во однос на душкањето и движењата на очите во согласност со тоа на што биле изложени манифестирајќи сензорна аквизиција или сензорно ...
... сопственото тело, влијае и врз судот кој го носат за себе и своето тело. Ова го утврдила една нова канадска студија предводена од Др. Лоис Васики и Моли Вилијамсон од Универзитетот Маунт Алисон. Нивните ...
17. ШТО Е ЕМОЦИОНАЛНО НАПУШТАЊЕ?
(СТАТИИ/ПСИХАЕМОЦИИ)
... здравиот развој на детето, но кога тие се честа појава, ги одразуваат недостатоците на родителот и од родителство, што пак влијае врз развојот на чувството на детето за себе, за своето себство, особено ...
Можеби ќе ви звучи чудно но датумот на кој сте родени може да влијае врз успешноста во вашата кариера.   Според истражувањата спроведени на Универзитетот на Британска Колумбија, само 6 проценти ...
19. ДО ЧАШКАТА Е
(СТАТИИ/ПСИХАГОН)
... покажале тенденција кон најголеми промени во брзината на пиење. Брзината со која се пие еден алкохолен пијалок влијае врз нивото на интоксикација кое се чувствува, а исто така и врз бројот на пијалаци ...
... на она што оригинално се случило, туку на она на кое сме се присетиле претходниот пат кога сме помислиле на она што се случило. Со пореметување на процесот на реконсолидација, може да влијаеме врз меморијата. ...
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>
Psihagon Ltd.

Copyright © 2010-2014 Psihagon Ltd. All rights reserved.